ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogEuropese Unie scherpt veiligheidseisen voor nie...

Europese Unie scherpt veiligheidseisen voor nieuwe leaseauto's aan

24-05-2018

Europese Unie scherpt veiligheidseisen voor nieuwe leaseauto's aan

Nieuwe leaseauto’s moeten in de toekomst de fabriek uitrollen met een verplicht aantal veiligheidssystemen aan boord. De Europese Commissie hoopt hiermee het aantal verkeersdoden te verminderen. Bij ActivLease moedigen we deze maatregelen aan. We zien dat automerken zoals Nissan en Volvo steeds meer investeren in het veiliger maken van hun nieuwe modellen. De Nissan Leaf haalde onlangs nog de maximale score bij veiligheidstests. De Volvo XC60 is zelfs de veiligste auto van het jaar.

Alcoholslot

De Europese Unie wil dat alle nieuwe leaseauto’s voortaan beschikken over een noodremsysteem, vermoeidheidsdetectie, achteruitrijcamera en rijbaanassistentie. Ook moet in elke auto een alcoholslot aanwezig zijn. Ondanks al deze extra uitrusting verwacht Brussel dat de maatregelen weinig invloed zullen hebben op autoprijzen. Bij ActivLease kan u al een groot aantal auto’s leasen die standaard worden geleverd met diverse hulpmiddelen. Bekijk onze voorraad leaseauto’s of laat u adviseren door een van onze vriendelijke medewerkers.

Adaptive Cruise Control

Minder verkeersslachtoffers

De aangescherpte veiligheidseisen worden na goedkeuring drie jaar later ingevoerd. Zodra alle nieuwe leaseauto’s zelfstandig hun snelheid en remkracht kunnen aanpassen zal het aantal gewonden en verkeersslachtoffers sterk afnemen. De EU verwacht dat de verplichte uitrusting de komende jaren meer dan 10.000 levens kan redden. De Europese Adviesraad voor Transportveiligheid (ETSC) heeft het zelfs over 25.000 mensenlevens.

Een veilige auto leasen doet u bij ActivLease

Bij ActivLease hopen we dat de nieuwe maatregelen leiden tot veiliger en comfortabeler autorijden. Als elektrisch lease expert zien we dat elektrische auto’s de lat voor veiligheidsvoorzieningen hoger leggen dan ooit. Leaseauto’s zoals de Hyundai KONA Electric, Nissan Leaf en de Volkswagen e-Golf komen nu al standaard met technologie zoals een achteruitrijcamera, adaptive cruise control en parkeersensoren. Vraag een leaseofferte aan of stel uw eigen leaseauto samen in onze calculatietool. Onze vriendelijke medewerkers gaan graag voor u aan de slag en bieden u advies op maat. ActivLease is uw leaseintermediair!

Bron: Nu.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEuropese Unie scherpt veiligheidseisen voor nie...