ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVolvo XC60 is de veiligste leaseauto bij crasht...

Volvo XC60 is de veiligste leaseauto bij crashtest Euro NCAP

14-11-2017
Volvo XC60 is de veiligste leaseauto bij crashtest Euro NCAP

De nieuwe Volvo XC60 heeft bij een crashtest van Euro NCAP een extreem hoge score behaald. De Zweedse SUV scoorde maar liefst 98% van de punten. Volvo toont daarmee wederom aan dat ze een van de veiligste automerken ter wereld zijn. De opvolger van Volvo’s meest populaire model is uitgerust met de modernste veiligheidstechnologie. U kunt een leaseofferte aanvragen voor de nieuwe Volvo XC60 lease. Ook de Volvo V90 en Volvo S90 zijn zeer veilige auto’s en kunt u voordelig leasen bij ActivLease.

Hoogste score ooit

Euro NCAP is het Europese instituut dat crashtests uitvoert bij nieuwe leaseauto’s. Daarbij wordt elk model op verschillende onderdelen getest. De Volvo XC60 doorstond elke test met gemak en kreeg een gemiddelde score van 89%. Daarmee is het de meest veiligste leaseauto van dit moment. Op het onderdeel dat de veiligheid controleert voor volwassen inzittenden en kinderen heeft de SUV zelfs de hoogste score ooit. Alleen de Mitsubishi Eclipse Cross en Volkswagen T-Roc haalden een vergelijkbaar resultaat.

Euro NCAP heeft een filmpje met details van de crashtest en veiligheidstest gemaakt. De Volvo XC60 krijgt onder andere frontale botsingen op hoge snelheid te verduren. U kunt de beelden hieronder bekijken.

Het veiligste automerk

Ook bij het testen van de veiligheidssystemen kent de Volvo XC60 zijn gelijke niet. Bij dit onderdeel wordt het functioneren van moderne techniek zoals rijbaanassistentie, automatische remhulp en crashsensoren beoordeeld. Tijdens de test kon de Volvo XC60 volledig zelfstandig een crash met een voetganger of ander voertuig voorkomen op snelheden tot 70 km/u. Geen enkel merk presteert op dit onderdeel beter dan Volvo. Eerder haalden de Volvo V90 en Volvo S90 ook zeer hoge cijfers.

Andere topscorers

De Volvo XC60 is niet de enige leaseauto die een mooi veiligheidsrapport meekrijgt van Euro NCAP. Bij de meest recente crashtests zijn verschillende crossovers beloond met vijf sterren, waaronder de nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross, Skoda Karoq, Seat Arona, Opel Crossland X en Citroën C3 Aircross. Ook Volkswagen is een merk dat veel waarde hecht aan veiligheid en levert met de T-Roc, Arteon en Polo meerdere topscorers aan op de ranglijst.

Een nieuwe Volvo leasen bij ActivLease

Volvo heeft als ambitie dat er vanaf 2020 geen dodelijke ongelukken meer worden veroorzaakt door Volvo auto’s. Met de nieuwe Volvo XC60 heeft het Zweedse merk weer een extreem veilig model ontwikkeld. Wilt u ook veilig rijden in een nieuwe leaseauto? Vraag dan een leaseofferte aan voor een van onze Volvo voorraadmodellen of neem contact op met onze vriendelijke medewerkers. We adviseren u graag over alle veiligheidssystemen die u kunt kiezen bij een Volvo lease.

Bron: Euro NCAP

Lease acties voor de Volvo XC60 bij ActivLease

2.0t6 AWD Plug-in Hybrid Essential Edition Bright
Volvo XC60
2.0t6 AWD Plug-in Hybrid Essential Edition Bright
Netto bijtelling:
€ 398,-
 
Leaseprijs:
€ 779,-
2.0t6 AWD Plug-in Hybrid Core Bright
Volvo XC60
Onderweg naar NL
2.0t6 AWD Plug-in Hybrid Core Bright
Netto bijtelling:
€ 462,-
 
Leaseprijs:
€ 903,-
2.0b5 MHEV Plus Bright automaat - AANRADER
Volvo XC60
Onderweg naar NL
2.0b5 MHEV Plus Bright automaat - AANRADER
Netto bijtelling:
€ 476,-
 
Leaseprijs:
€ 979,-
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolvo XC60 is de veiligste leaseauto bij crasht...