ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogNissan Leaf haalt maximale score bij aangescher...

Nissan Leaf haalt maximale score bij aangescherpte veiligheidstest

30-04-2018
Nissan Leaf haalt maximale score bij aangescherpte veiligheidstest

De Nissan Leaf heeft een uitstekende veiligheidsbeoordeling gescoord bij het nieuwe, aangescherpte testprogramma van Euro NCAP. De botsproef bewijst des te meer dat de Nissan Leaf een veilige, moderne gezinsauto is. De elektrische auto kan zelfstandig remmen, van rijbaan wisselen, andere weggebruikers detecteren en nog veel meer. Wilt u ook ontdekken wat de Nissan Leaf tot zo’n groot succes maakt? Vraag een leaseofferte aan bij ActivLease en maak de elektrische overstap!

Vijf sterren

De Nissan Leaf heeft bij de Euro NCAP testprocedure vijf sterren verdiend, de maximaal haalbare beoordeling. Uit de veiligheidstests blijkt dat de elektrische auto uitstekende bescherming biedt aan volwassen inzittenden. Op dit onderdeel worden ruim 35 punten behaald, goed voor een score van 93%. Qua veiligheid voor kinderen presteert de Nissan Leaf eveneens uitstekend. De score van 86% is één van de hoogste beoordelingen van alle auto’s in dezelfde klasse. Een geruststelling voor zakelijke rijders die graag een veilige, compacte familieauto willen leasen.

In het filmpje hieronder ziet u hoe de Nissan Leaf de verschillende crashtests doorstaat. Hierbij worden frontale botsingen en verschillende soorten aanrijdingen gesimuleerd. Daarnaast worden de actieve veiligheidssystemen zoals voetgangersherkenning en rijbaanassistentie getest.

Bescherming voor fietsers

Door de geweldige groei van elektrische leaseauto’s in Nederland moeten fietsers en voetgangers beter in bescherming worden genomen. De oude testprocedures zijn op initiatief van de regering aangepast en uitgebreid omdat elektrische auto’s niet altijd te horen zijn. Euro NCAP vereist nu dat een elektrische auto zoals de Nissan Leaf beschikt over een noodstopsysteem dat fietsers detecteert en de kans op een aanrijding of de impact ervan verkleind. Ook ’s nachts of in slecht verlichte omgevingen moeten weggebruikers herkend worden.

De Nissan Leaf leasen met vier procent bijtelling in 2018

De Euro NCAP veiligheidstest toont aan dat de nieuwe Nissan Leaf een uiterst veilige en moderne leaseauto is. Wilt u ervaren hoe het is om te rijden in de volledig elektrische Leaf? U kan een vrijblijvende leaseofferte aanvragen bij ActivLease. Wij kunnen de Nissan Leaf leveren in alle kleuren en uitvoeringen. Ook andere elektrische auto’s zoals de Volkswagen e-Golf en Hyundai KONA Electric kunnen wij leveren. En bij het leasen van een elektrische auto in 2018 profiteert u van de gunstige bijtelling van vier procent. Zeer aantrekkelijk voor zakelijke rijders! Doet u ook mee met het nieuwe leasen?

Bron: Euro NCAP

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNissan Leaf haalt maximale score bij aangescher...