ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Ford F-150 Lightning elektrische pick-up onthuld

21-05-2021

Ford F-150 Lightning elektrische pick-up onthuld

Ford heeft zijn allereerste elektrische pick-up truck onthuld en hij heeft de heerlijk toepasselijke naam Ford F-150 Lightning gekregen. Het is een grote stap, want de F-150 is met afstand de populairste pick-up in Amerika en ook de rest van de wereld houdt van Fords krachtpatser. De elektrische F-150 rolt vanaf volgend jaar van de band in de VS, met een vernieuwd design. Wanneer hij naar Nederland komt is nog niet bekend, maar zoals gebruikelijk houden wij u graag op de hoogte. ActivLease heeft nu al een grote voorraad robuuste elektrische auto’s die u meteen kunt leasen met lage bijtelling.

Populairste pick-up ter wereld

De Ford F-150 Lightning wordt de eerste elektrische pick-up in Amerika; het pick-up land bij uitstek, dus dit nieuws is niet minder dan revolutionair voor de Amerikaanse auto-industrie. Vorig jaar alleen al verkocht Ford 800.000 F-150 trucks wereldwijd!

Ford F-150 Lightning vermogen

De Amerikanen hebben hun huiswerk ook goed gedaan voor de elektrische pick-up. De Ford F-150 Lightning wordt standaard geleverd met twee elektromotoren voor vierwielaandrijving. Dat is goed voor 571 pk vermogen en 1.051 Nm trekkracht. Binnen vier seconden haalt de Ford F-150 Lightning bijna 100 km/u. De actieradius van de sterkste Ford F-150 Lightning variant is 483 kilometer.

Actieradius en ontwerp

Er komt tevens een iets minder krachtige versie van de F-150 Lightning uit, met 432 pk vermogen en 370 km actieradius. Daarbij kan het accupakket van de elektrische pick-up tot 150 kw snelladen, dus binnen de tijd van een lunchpauze zal de F-150 al grotendeels opgeladen zijn. Daarbij komt dat het accupakket ook geschikt is voor bidirectioneel laden. Dat betekent dat de Ford F-150 Lightning tijdens het thuisladen stroom kan teruggeven aan het elektriciteitsnetwerk (en u geld terugkrijgt), wanneer dat nodig is. Andere autofabrikanten zoals Volkswagen beginnen dit ook al te introduceren.

Het oog wil ook wat en de Ford F-150 Lightning introduceert meteen een update aan het exterieur. Het frame is vernieuwd en veel steviger, met onafhankelijke wielophanging achter. De doorlopende koplampen voorop vallen natuurlijk als eerste op en het is een optie om ze met elkaar te laten verbinden. Voor het eerst komt de F-150 ook met een 15,5 inch verticaal infotainmentscherm in het dashboard, wat we kennen van de Ford Mustang Mach-E. Een andere leuke gadget is de mogelijkheid om van je smartphone de autosleutel te maken.

Ford F150 Lightning interieur

Ford F-150 Lightning maximaal laadvermogen

Het allerbelangrijkste is uiteraard het laadvermogen van de Ford F-150 Lightning en daar hebben de Amerikanen goed in geïnvesteerd. Het maximaal laadvermogen is 907 kg en de elektrische pick-up kan tot maar liefst 4.535 kg trekken. Nog een voordeel van een elektrische aandrijving: de Ford pick-up heeft voorin nóg meer laadruimte waar de motor normaliter zit. De elektrisch te openen bagageruimte heeft plaats voor 400 liter aan spullen.

Ford F-150 Lightning leasen bij ActivLease

De Nederlandse introductie van de Ford F-150 Lightning is nog niet bekend, maar vanaf 2022 kunnen de Amerikanen rondrijden met de elektrische pick-up. Interesse om in de nieuwe generatie Ford pick-ups te rijden? Onze vriendelijke medewerkers houden u graag op de hoogte, en wist u dat wij nu al een grote voorraad elektrische modellen met vierwielaandrijving hebben? Tevens hebben wij nog een kleine voorraad elektrische auto’s die u met slechts 8% bijtelling kunt leasen. Zolang de voorraad strekt, dus wacht niet te lang.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogFord F-150 Lightning elektrische pick-up onthuld