ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogGebruiken we straks allemaal onze smartphone al...

Gebruiken we straks allemaal onze smartphone als autosleutel?

13-02-2020

Gebruiken we straks allemaal onze smartphone als autosleutel?

Moderne auto's worden steeds slimmer, meer 'connected' en kunnen communiceren met andere apparaten. Apple gaat hier binnenkort misschien een grote nieuwe stap in zetten. In de beta versie van de nieuwste versie van iOS is een functie genaamd CarKey gevonden. Dankzij CarKey kunt u wellicht binnenkort uw auto ontgrendelen met een virtuele sleutel op uw iPhone of Apple Watch. Met een zakelijke leaseauto van ActivLease bent u ervan verzekerd altijd in een zeer recent model te rijden, waardoor u kunt profiteren van de nieuwste functies en technologieën!

Wat is CarKey?

Met CarKey gaat Apple een stuk verder dan het bekende keyless entry, wat nu al op veel auto’s aanwezig is. De functie is gevonden in een beta versie van iOS 13.4. Wanneer de functie wordt uitgerold voor alle iPhone gebruikers is nog niet bekend. Het zou ook kunnen dat Apple de functie bewaard voor iOS 14, de grote update die in september verwacht wordt. CarKey gaat met NFC communicatie werken. Zo kunt u uw leaseauto ontgrendelen door een apparaat, een iPhone óf een Apple Watch, bij de auto in de buurt te houden. De virtuele sleutel zal dan op uw apparaat beveiligd zijn met uw vingerafdruk of gezichtsherkenning. Deze extra laag beveiliging maakt CarKey een veiliger alternatief voor het bestaande keyless entry.

Apple is overigens geen onbekende voor automerken. Sinds de introductie van CarPlay in 2014 zijn er elk jaar meer automerken die deze functie inbouwen in hun infotainment systemen. Met CarPlay kunnen bepaalde apps van de iPhone in de auto worden gebruikt via een speciaal voor de auto ontworpen interface. De Porsche Taycan is zelfs de eerste auto met gratis de Apple Music streamingdienst aan boord!

Autofabrikanten werken al aan hun eigen systemen

Overigens maken sommige merken het nu al mogelijk om met een smartphone de auto te ontgrendelen. Zo kunnen Tesla’s ontgrendeld worden door middel van de Tesla app. De Model 3 gebruikt daarbij Bluetooth om met uw smartphone te communiceren. De meegeleverde ‘sleutels’ van de Model 3 werken met NFC, dezelfde techniek die Apple ook wil inzetten. Bij andere modellen die met een smartphone ontgrendeld kunnen worden is echter vaak nog een bepaald optiepakket nodig op de auto. Het nieuwe universele platform van Apple kan daar weleens grote veranderingen in brengen. Een virtuele sleutel van uw leaseauto zal dan in de Wallet komen te staan, vergelijkbaar met een betaalpas voor Apple Pay.

Lease elektrisch bij ActivLease

We zullen moeten wachten tot Apple de functie officieel presenteert tot we weten welke automerken het techbedrijf als eerste aan boord heeft gekregen. Wij zien deze ontwikkeling passen binnen de trend dat vooral elektrische auto’s steeds meer gezien worden als een ‘device’ dat altijd verbonden is met onze andere apparaten. Wilt u ook de overstap maken naar elektrisch rijden? ActivLease heeft diverse modellen op voorraad met een aantrekkelijke 8% bijtelling. Vraag gerust een vrijblijvende leaseofferte aan bij een van onze vriendelijke medewerkers.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogGebruiken we straks allemaal onze smartphone al...