ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogGeen dieselmotor maar plug-in hybride voor nieu...

Geen dieselmotor maar plug-in hybride voor nieuwe Nissan SUV's

30-12-2019
Geen dieselmotor maar plug-in hybride voor nieuwe Nissan SUV's

Nissan is al een tijdje bezig om zijn populairste modellen te vernieuwen of vervangen. Na de Micra en Leaf zijn het komende jaar nog meer auto's aan de beurt voor een makeover. Het Japanse automerk grijpt dat moment meteen aan om afscheid te nemen van dieselmotoren en in plaats daarvan plug-in hybrides aan te bieden. Een positieve ontwikkeling maar ook een logische keuze, aangezien de SUV’s het goed doen in de verkoop en met hybride technologie weer een tijdje mee kunnen.

Qashqai en X-Trail krijgen hybride aandrijving

Met de nieuwe Nissan Qashqai en X-Trail zet het merk een volgende stap in de transitie naar elektrisch rijden. De SUV’s krijgen een plug-in hybride aandrijving en zeggen vaarwel tegen de dieselmotoren. De technologie wordt geleend van de Mitsubishi Outlander PHEV, zo weet Automotive News Europe te melden. Dat zou betekenen dat de auto’s een accupakket van 13,8 kWh meedragen en ongeveer 45 km volledig elektrisch kunnen rijden. We verwachten dat de nieuwe Nissan Juke op den duur ook als stekkerhybride wordt aangeboden.

Nissan Qashqai krijgt een PHEV versie

Ook een volledig elektrische SUV

Nissan is ondertussen hard bezig aan hun volgende EV. Eerder dit jaar dook ineens de Nissan Ariya op, een hightech conceptmodel waarmee ze vooruitblikken op een volledig elektrische SUV. Deze zal waarschijnlijk in 2021 op de markt verschijnen en wordt de tweede elektrische personenauto die het merk aanbiedt. Over de aandrijving en actieradius verwachten we in januari meer te horen.

Elektrische Nissan leasen bij ActivLease

Interesse in de overstap naar elektrisch rijden? Dan moet u zeker eens kijken naar de Nissan Leaf. Al jarenlang een leasetopper en onlangs verbeterd met een grotere accu voor extra rijbereik. ActivLease is specialist in elektrische auto’s en kan elke uitvoering leveren. Bekijk onze huidige voorraad en vraag online een Nissan Leaf e+ leaseofferte aan!

Bron: Automotive News Europe

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogGeen dieselmotor maar plug-in hybride voor nieu...