ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Ghibli Hybrid is de eerste deels geëlektrificeerde Maserati

17-07-2020

Ghibli Hybrid is de eerste deels geëlektrificeerde Maserati

Maserati gaat de eerste stap zetten naar elektrificatie. Dat doet het Italiaanse sportwagenmerk met een hybride uitvoering van de Ghibli. De Ghibli Hybrid wordt een zogenaamde mild-hybrid. Dit systeem met een kleine elektromotor geeft de nieuwe viercilinder benzinemotor een extra boost. Nu horen we u denken: hoe zit dat dan met het geluid? Goed nieuws: dat blijft onmiskenbaar Maserati! U leaset de Ghibli Hybrid vanaf begin 2021 bij ActivLease.

Subtiele uiterlijke verschillen

Sinds 2013 is de Ghibli een succesnummer voor Maserati. Er zijn al meer dan 100.000 exemplaren van geproduceerd. Het is dan ook niet gek dat Maserati dit model heeft uitgekozen voor een deels elektrische uitvoering. Aan de buitenzijde is de hybride eenvoudig te herkennen. De auto is rondom voorzien van blauwe accenten. Dit komen we vaker tegen als aanduiding van een (deels) elektrisch model, zoals bijvoorbeeld bij de BMW iX3. Daarnaast heeft de Ghibli Hybrid een lichte facelift gekregen en een groter infotainmentscherm van 10”.

Minder uitstoot en verbruik, vol volume

Waar Maserati bij de Ghibli normaal kiest voor een V6 motor, ligt er voorin de Ghibli Hybrid een 2,0 liter viercilinder met turbo. Deze wordt ondersteund door een 48V mild hybrid systeem. Het totale vermogen bedraagt 330 pk en een sprintje van 0 naar 100 gebeurd in 5,7 seconden. Voor een optimale gewichtsverdeling is de batterij achterin gemonteerd. Bovendien is de Ghibli Hybrid 80 kilo lichter dan de diesel variant! Zorgen over het kenmerkende geluid hoeven we ons volgens Maserati niet te maken. Er is een speciaal uitlaatsysteem ontworpen waardoor het geluid de moeite waard blijft. Maserati geeft in onderstaand filmpje al een teaser van hoe de auto gaat klinken.

Vanaf volgend jaar meer Maserati modellen met een stekker

De Ghibli Hybrid moet nog dit jaar geproduceerd worden en zal dan vanaf begin volgend jaar te leasen zijn. Maserati is niet van plan om het bij deels elektrische modellen te houden. Het merk werkt ondertussen aan de eerste volledig elektrische modellen, de nieuwe GranTurismo en GranCabrio. Die staan gepland voor 2021. Wij zijn alvast benieuwd of die de elektrische Porsche Taycan bij kunnen houden. Deze EV sportwagen is nu al te leasen bij ActivLease!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogGhibli Hybrid is de eerste deels geëlektrificee...