ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogGoedkope Volkswagen EV van 25.000 euro komt sne...

Goedkope Volkswagen EV van 25.000 euro komt sneller dan gedacht

31-05-2024
Eelco Hanou
Goedkope Volkswagen EV van 25.000 euro komt sneller dan gedacht

Volkswagen heeft ambitieuze plannen voor de elektrische automarkt en wil zijn EV-range nog verder gaan uitbreiden de komende jaren. Een van hun interessantste plannen is om meer betaalbare elektrische auto’s op de markt te brengen. Zo weten we nu wanneer de Volkswagen ID.2 verschijnt die rond de 25.000 euro moet gaan kosten. Ook ontwikkelt Volkswagen een EV die nóg goedkoper gaat worden en ook daar heeft de VW-CEO interessante uitspraken over gedaan. Bekijk onze huidige elektrische Volkswagen-voorraad en lease dit jaar nog met maximaal fiscaal voordeel.

De Volkswagen ID.2

De Volkswagen ID.2 belooft een aantrekkelijke instapprijs van ongeveer 25.000 euro te krijgen. Deze prijsstelling plaatst de ID.2 in directe concurrentie met de nieuwe Renault 5, wat zorgt voor een interessante strijd in het betaalbare elektrische voertuigen-segment.

Aanvankelijk was de ID.2 gepland voor een debuut in 2025, maar de introductie is nu verschoven naar 2026. Dat heeft Volkswagen-CEO Thomas Schäfer bevestigd. Het uitstel geeft Volkswagen de tijd om de ID.2 verder te verfijnen en ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de verwachtingen zonder in te leveren op kwaliteit en prestaties. Ook een goedkope EV moet tenslotte voldoen aan de strenge Europese veiligheidseisen en natuurlijk een beetje lekker rijden. De elektrische actieradius van de Volkswagen ID.2 wordt ook interessant: hoe hoog kunnen de Duitsers het bereik maken met zo’n scherpe prijsstelling?

Volkswagen ID.1 wordt 20.000 euro?

Naast de ID.2 werkt Volkswagen aan een nog goedkoper model, die door autojournalisten al de ID.1 genoemd wordt. Schäfer heeft bevestigd dat deze compacte EV in 2027 op de markt zal komen. Hoewel de exacte prijs nog niet is vastgesteld, speculeerde Volkswagen aanvankelijk dat deze rond de 20.000 euro zou liggen. Schäfer temperde deze verwachtingen toen Autovisie ernaar vroeg, door aan te geven dat een definitieve prijs onder de 20.000 euro momenteel niet gegarandeerd kan worden. De EV-markt innoveert wel zeer snel, dus mogelijk is het haalbaar in 2027.

Volkswagen ID.2

Elektrische auto’s zijn steeds voordeliger

De ID.1 zal niet de enige speler zijn in het segment van betaalbare elektrische auto's. De Renault Twingo EV, die naar verwachting in 2026 gelanceerd wordt, is dan een directe concurrent. Volkswagen en Renault probeerden eerder samen te werken aan hun betaalbare elektrische auto’s, maar dat was geen succes. De leaserijder ligt er niet van wakker want die heeft straks meer modellen om uit te kiezen!

De Volkswagen ID.2 en ID.1 worden belangrijke stappen naar het betaalbaarder maken van elektrisch rijden. Wij verwachten ook dat de Duitsers kijken naar hoe het onderhoud goedkoper gemaakt kan worden, zodat EV’s ook op de lange termijn de beste mobiliteitsuitbreiding blijven.

Volkswagen ID.2 zakelijk leasen bij ActivLease

Interesse om een elektrische auto te leasen? Bekijk onze elektrische Volkswagen-voorraad en ook die van andere modellen. Onze vriendelijke medewerkers sturen u een vrijblijvende leaseofferte en kunnen ook advies geven voor de beste EV om te leasen. Elektrisch leasen in 2024 is sowieso het beste moment want u krijgt nu het meeste fiscale voordeel bij uw aanschaf.

Bron: Autovisie

Over de auteur
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogGoedkope Volkswagen EV van 25.000 euro komt sne...