ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogHalf miljoen elektrische auto's in Nederland, o...

Half miljoen elektrische auto's in Nederland, ook hybride auto populair

27-05-2024
Eelco Hanou
Half miljoen elektrische auto's in Nederland, ook hybride auto populair

Nederland heeft de afgelopen maand een prachtige mijlpaal gehaald. Het aantal volledig elektrische auto’s in ons land is de grens van 500.000 gepasseerd! Met dit tempo voorspelt de Bovag dat er in 2030 zelfs 1,5 miljoen EV’s op de weg zullen zijn, wat een verdrievoudiging is. Ook auto’s met een hybride aandrijving blijven aan populariteit winnen. Bij ActivLease vinden we dit een geweldige ontwikkeling en staan we zoals altijd klaar om zakelijke rijders te ondersteunen in hun overstap naar elektrisch rijden.

Verkoop elektrische auto’s in de lift

De verkoop van elektrische auto’s zit volgens de verkoopcijfers weer in de lift en dat zal naar verwachting de komende jaren zo blijven. De populariteit van nieuwe modellen zoals de Volvo EX30 en de opkomst van steeds meer betaalbare elektrische auto’s zoals de Renault 5 zijn een teken aan de wand. Ook het uitbreiden van het laadnetwerk, waarmee Nederland voorop loopt op de rest van Europa, speelt hierin een belangrijke rol.

Steun van overheid blijft belangrijk

Toch blijft ondersteuning vanuit de overheid belangrijk in de transitie naar elektrisch rijden. Het verlengen van de belastingkorting en het toevoegen van een gewichtscorrectie is dan ook goed nieuws: “Dit zorgt ervoor dat elektrische auto’s enerzijds een faire bijdrage leveren aan de autobelastingen, maar anderzijds niet duurder worden dan vergelijkbare auto’s met een verbrandingsmotor en zich zo uit de markt zouden prijzen,” zegt Han ten Broeke, algemeen voorzitter van de Bovag.

Hybride auto’s populair

Een andere trend is de populariteit van hybride auto’s. Sinds begin dit jaar zijn er meer dan 38.000 voertuigen met een hybride aandrijving geregistreerd, waaronder full en mild hybrids. Dat is een toename van 30 procent ten opzichte van vorig jaar. Hybride auto’s combineren het beste van twee werelden: de efficiëntie van een elektromotor en de actieradius van een verbrandingsmotor, wat ze bijzonder aantrekkelijk maakt. Ook plug-in hybride auto’s met stekker worden vaker verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

Elektrische auto's in Nederland

Profiteer dit jaar nog van 16% bijtelling op een elektrische auto

Een elektrische auto leasen blijft de komende jaren gestimuleerd met fiscale voordelen. Zo profiteert u nog jarenlang van de lage 16% bijtelling als u in 2024 een leasecontract afsluit. ActivLease is gespecialiseerd in elektrische auto’s. Onze adviseurs kunnen u adviseren over de overstap naar elektrisch rijden en een persoonlijk lease aanbod doen dat past bij uw situatie. Neem dus gerust contact op, of bekijk hier onze elektrische auto voorraad.

Bron: Bovag

Over de auteur
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHalf miljoen elektrische auto's in Nederland, o...