ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogHet aantal elektrische laadpunten in Nederland...

Het aantal elektrische laadpunten in Nederland is de 50.000 gepasseerd

19-12-2019
Het aantal elektrische laadpunten in Nederland is de 50.000 gepasseerd

Met het einde van het jaar in zicht heeft het aantal laadpunten voor elektrische auto’s de 50.000 bereikt in Nederland. Dit is bekend gemaakt door het RVO in hun maandelijkse overzicht. Zo kunnen we nog een mooie mijlpaal toevoegen aan 2019! Dit jaar zijn er gemiddeld 1.200 laadpunten per maand bijgekomen. Vorig jaar waren dit er maandelijks nog geen 300, dus het tempo is flink opgevoerd. Leuk feit: Alleen in Amsterdam bevinden zich inmiddels al meer laadpalen dan er tankstations zijn in heel Nederland, bijna 5000!

Goed op weg maar ook nog een lange weg te gaan

Om het streven van 1,8 miljoen laadpunten in 2030 te halen, wat ook in het Klimaatakkoord is opgenomen, is er wel nog flink wat werk aan de winkel. De stijging van dit jaar zal dan in de komende jaren veel harder moeten doorzetten. Nederland doet het echter internationaal al erg goed. We behoren samen met Noorwegen, IJsland, Zweden en China tot de 5 landen met de grootste dichtheid qua elektrische voertuigen. Op het gebied van laadinfrastructuur heeft Nederland zelfs de grootste dichtheid aan laadpunten ter wereld!  

Accu’s krijgen steeds meer range

Gelukkig is het ook zo dat veel elektrische auto’s die nu op de markt verschijnen een dusdanig groot bereik hebben, dat elke dag laden niet altijd nodig is. Zo komt de Tesla Model 3 Standard Range Plus, op dit moment de meest verkochte personenauto van Nederland, al 400 kilometer ver op een acculading. Ook de Volkswagen ID.3, die volgend jaar op de markt verschijnt, komt ruim 300 kilometer tot zelfs 550 kilometer ver. Volgend jaar verschijnt bovendien een groot aantal plug-in hybride auto’s die naast de elektromotor over een benzinemotor beschikken. Hierdoor kunt u zelfs met een lege accu altijd nog op uw bestemming aankomen.

ActivLease helpt u op weg met elektrisch rijden

Als expert in elektrisch leasen kijken we bij ActivLease natuurlijk erg uit naar de ontwikkelingen van de komende jaren. Wilt u al de overstap maken naar elektrisch rijden? Vraag gerust een vrijblijvende leaseofferte bij ons aan. Ook voor vragen over de laadmogelijkheden zoals een laadpaal aan huis kunt u altijd contact opnemen met onze vriendelijke medewerkers.

Bron: RVO

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHet aantal elektrische laadpunten in Nederland...