ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogHyundai werkt aan systeem voor draadloos en aut...

Hyundai werkt aan systeem voor draadloos en autonoom opladen

05-01-2019

Hyundai werkt aan systeem voor draadloos en autonoom opladen

Er zijn in 2018 meer elektrische auto’s dan ooit tevoren verkocht in Nederland. Het netwerk laadstations groeit mee maar de gevreesde ‘laadpaalklevers’ zijn reeds een probleem geworden. Hoe kunnen auto’s die volledig opgeladen zijn verplaatst worden zonder dat de eigenaar het doet? Hyundai denkt de oplossing te hebben. De Koreanen ontwikkelen technologie waarmee een elektrische auto zoals de KONA Electric draadloos kan laden en daarna zelfstandig naar een andere parkeerplaats kan rijden! De technologie wordt in de nabije toekomst gebruikt in nieuwe Hyundai modellen.

Draadloos opladen en autonoom rijden zijn twee technologieën die momenteel ontwikkeld worden, de Koreanen trachten als eerste beide ideeën te combineren. De gewilde plaatsen bij een laadpaal kunnen met deze technologie veel efficiënter gebruikt worden.

Ze hebben ook een filmpje gemaakt waarin u kan zien hoe het systeem werkt.

Automated Valet Parking System

De laadlocatie wordt voorzien van een magnetisch veld waarmee de auto zonder stekker de accu kan opladen. Is die eenmaal vol, dan treedt het Automated Valet Parking System (AVPS) in werking. De auto rijdt vanzelf naar een lege plaats en kan ook de parkeergarage uitrijden waar u buiten staat te wachten met uw smartphone. Zo blijven de laadpalen de hele dag door in gebruik en kunnen langparkeerders geen misbruik maken van de parkeerplek.

De technologie is nu nog te hoog gegrepen voor Hyundai. Zelfrijdende auto’s zijn nog niet ontwikkeld genoeg om het systeem achter AVPS aan te kunnen. Er wordt wel wereldwijd hard gewerkt aan de autonome auto en de Koreanen verwachten dat de kunstmatige intelligentie in 2025 klaar is om het systeem in nieuwe elektrische Hyundai modellen te stoppen.

Rij de Hyundai KONA Electric met vriendelijke bijtelling in 2019

Hyundai werkt hard aan nieuwe technieken om elektrische auto’s beter te maken. Ze ontwikkelen bijvoorbeeld zonnepanelen die klein genoeg zijn om in het dak of de motorkap van een auto te passen. Hyundai heeft reeds een van onze leasetoppers in productie, de elektrische SUV: de KONA Electric. De SUV is voorzien van slimme technologie zoals een regeneratief remsysteem en realiseert daarmee en uiterst indrukwekkende actieradius van 449 kilometer, volgens de nieuwe WLTP meting. ActivLease kan de KONA Electric met verscheidene luxe uitrustingen leveren. Vraag onze vriendelijke medewerkers naar een offerte en profiteer in 2019 van de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHyundai werkt aan systeem voor draadloos en aut...