ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogLaadstress bijna verdwenen onder de Nederlandse...

Laadstress bijna verdwenen onder de Nederlandse elektrische leaserijders

27-03-2023
Laadstress bijna verdwenen onder de Nederlandse elektrische leaserijders

Nederlandse leaserijders maken zich nog maar weinig zorgen over of ze het volgende laadpunt kunnen halen met hun elektrische auto. Dat zegt nieuw onderzoek van ALD Automotive, dat 1.583 leaserijders (privé en zakelijk, met verschillende aandrijvingen) vroeg naar hun ervaringen. Een duidelijke meerderheid, 69 procent, ervaart nooit meer laadstress tijdens het rijden. Nederland heeft dan ook een van de beste elektrische infrastructuren ter wereld. Daarbij geniet u van diverse fiscale voordelen als u dit jaar uw elektrische auto least bij ActivLease.

Aantal laadpunten een steeds kleinere hindernis

Leaserijders werden voor het onderzoek ondervraagd naar verschillende aspecten van elektrische rijders, evenals waarom ze juist niet voor een EV gaan. Aan het laadnetwerk ligt het in ieder geval niet meer. Het aantal laadpunten in Nederland wordt door 79 procent niet langer als obstakel gezien. Steeds minder leaserijders klagen bovendien over te weinig laadpunten in de wijk. Wel maken de ondervraagden zich zorgen over het volle energienetwerk in sommige regio’s en noemen ze dat als reden om nog niet volledig elektrisch te rijden.

Fastned ActivLease

Hulp van slimme apps

Voor de elektrische rijder zijn er diverse apps beschikbaar die kunnen helpen bij het vinden van een geschikte laadplek. Zo geeft 36 procent van de ondervraagden aan bekend te zijn met de app van Fastned, om te kunnen snelladen. 24 procent van de ondervraagden is geschikt met de functies van Google Maps die speciaal zijn gericht op EV’s.

Meer fiscaal voordeel voor elektrisch rijden

Elektrisch leasen levert u nog veel voordeel op, maar dat wordt jaarlijks minder. Een slechte zaak, vindt Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive: “Uit alles blijkt dat de overheid niet achterover mag gaan leunen. Automobilisten die de overstap naar een elektrische auto hebben gemaakt zijn positief. Zij zijn in feite ambassadeurs voor de energietransitie.”

Zakelijk elektrisch leasen bij ActivLease

Het leasen van een elektrische auto is op dit moment extra aantrekkelijk, dankzij de fiscale voordelen en onze uitgebreide range aan voorraadmodellen. Onze lease adviseurs brengen u graag op de hoogte van wat elektrisch leasen voor u betekent. Ook kunnen zij vrijblijvend een leaseofferte voor uw elektrische auto maken of een bestelling plaatsen. Vraag naar de mogelijkheden en profiteer vandaag nog van uw elektrische leasedeal!

 

Bron: ALD Automotive

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogLaadstress bijna verdwenen onder de Nederlandse...