ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Langverwachte Tesla Model Y wordt op 14 maart onthuld

04-03-2019

Langverwachte Tesla Model Y wordt op 14 maart onthuld

Tesla presenteert op 14 maart een gloednieuwe auto: de Model Y. Het wordt een SUV gebaseerd op de Tesla Model 3 en de vierde elektrische auto die het merk aanbiedt. De aankondiging gaat niet via een persbericht, maar zoals ‘gewoonlijk’ via de Twitter van topman Elon Musk. Het wordt de tweede elektrische auto van Tesla die betaalbaar en voor een breed publiek beschikbaar moet zijn. Logisch dus dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Tesla is inmiddels ook gestart met leveringen van de Model 3 in ons land en kondigde vorige week aan dat er een goedkopere variant aankomt.

Tesla Model Y specificaties

Behalve een onthullingsdatum gooit Elon Musk meteen wat interessante details over de Tesla Model Y de wereld in. De elektrische SUV is gebaseerd op de Model 3 maar wordt ongeveer tien procent groter en duurder. Ook zal hij vanwege zijn formaat iets minder actieradius hebben dan de Model 3. Voor uitgebreide specificaties en prijzen moeten we nog even geduld hebben, die krijgen we volgens Musk tijdens het grootse onthullingsevenement op 14 maart te horen.

Hoe de Tesla Model Y er precies uit komt te zien is niet bekend. Maar dankzij de omschrijvingen en onderstaande teaserafbeelding van de voorkant kunnen we ons er al wel iets bij voorstellen.

Tesla Model Y

Kleine SUV

Het is niet voor het eerst dat we iets over de Tesla Model Y horen. Een paar jaar geleden maakte Tesla al bekend dat het een tweede, kleinere SUV op de markt wil brengen. Een logische zet, want dit soort auto’s zijn nog steeds mateloos populair onder leaserijders. De Model Y zou ook vleugeldeuren krijgen net als de Model X, maar dat plan lijkt inmiddels van de baan ten faveure van kostenbesparing.

Tesla leasen doet u bij ActivLease

De Tesla Model Y belooft weer een zeer interessante toevoeging te worden aan het programma van Tesla. De elektrische automaker draait op volle toeren, want later dit jaar staat een goedkopere versie van de Tesla Model 3 op de planning. De gewone versie is reeds leverbaar bij ActivLease en nu al één van de meest gekozen elektrische auto’s voor een zakelijke lease. Ook voor de Tesla Model S en Model X kunt u een leaseofferte aanvragen. Deze zijn uit voorraad leverbaar met de volledige 4 procent bijtelling!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogLangverwachte Tesla Model Y wordt op 14 maart o...