ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogLeaseprijzen omhoog door WLTP, leasen uit voorr...

Leaseprijzen omhoog door WLTP, leasen uit voorraad de oplossing

06-11-2018
Leaseprijzen omhoog door WLTP, leasen uit voorraad de oplossing

Door de nieuwe manier om uitstootcijfers te meten zijn leaseauto’s fors duurder geworden. Dit concluderen de RAI Vereniging en Bovag aan de hand van een aantal voorbeelden. De consument moet meer aanschafbelasting (BPM) betalen vanwege hogere uitstootwaardes en dat vinden de brancheorganisaties niet eerlijk. Het kabinet zou immers beloofd hebben dat de WLTP-meting geen nadelige gevolgen heeft voor de automobilist. Door de maatregelen zijn voorraadauto’s momenteel extra aantrekkelijk om te leasen. Deze zijn veelal NEDC-gekeurd, waarmee u nog profiteert van de lagere, normale BPM en bijtelling. Bekijk alle voorraadmodellen in onze outlet.

BPM verdubbeld

De RAI en Bovag hebben in een brief aan de staatssecretaris van Financiën hun zorgen geuit over de stijgende BPM. Een vergelijking van de vijftig meest verkochte modellen in het eerste half jaar van 2018 toont aan dat de belasting is gestegen, terwijl de specificaties van de auto’s hetzelfde zijn gebleven. In sommige gevallen is de BPM zelfs meer dan verdubbeld. In onderstaande vergelijking ziet u zes modellen met de oude en nieuwe BPM.

BPM vergelijking

Bron: RAI Vereniging

Volgens het ministerie van Financiën komen de prijsstijgingen niet door de overgang van NEDC naar WLTP. De nieuwe testmethode zou volgens onderzoek van TNO niet aangewezen kunnen worden als de oorzaak. Staatssecretaris Snel ziet daarom ook geen reden om de BPM-tarieven aan te passen.

Kamervragen

Bovag en RAI roepen het ministerie op om de BPM alsnog te verlagen, zodat nieuwe auto’s niet onnodig duur worden. Inmiddels zijn er Kamervragen gesteld en willen meerdere fractieleden weten waarom de beloftes niet zijn nagekomen. Ze verwijzen o.a. naar een citaat van voormalig staatssecretaris Wiebes over de BPM uit 2016: “Het is niet de bedoeling dat automobilisten alleen als gevolg van een nieuwe testmethode meer gaan betalen.”

Voorkom dat u onnodig meer betaalt, lease uit voorraad!

Wilt u voorkomen dat u onnodig meer betaalt voor een nieuwe leaseauto? Kies dan voor een voorraadauto bij ActivLease. Deze zijn geregistreerd onder de oude NEDC waarmee u de normale, lagere BPM betaalt. Uw voordeel kan oplopen tot wel duizenden euro’s! Bovendien hoeft u niet lang te wachten om in te stappen, want deze auto’s zijn grotendeels direct leverbaar. Meer weten over de WLTP en het verschil met NEDC? Dat leest u hier.

Tags
WLTP
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogLeaseprijzen omhoog door WLTP, leasen uit voorr...