ActivLease
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogLeaseprijzen omhoog door WLTP, leasen uit voorr...

Leaseprijzen omhoog door WLTP, leasen uit voorraad de oplossing

06-11-2018

Leaseprijzen omhoog door WLTP, leasen uit voorraad de oplossing

Door de nieuwe manier om uitstootcijfers te meten zijn leaseauto’s fors duurder geworden. Dit concluderen de RAI Vereniging en Bovag aan de hand van een aantal voorbeelden. De consument moet meer aanschafbelasting (BPM) betalen vanwege hogere uitstootwaardes en dat vinden de brancheorganisaties niet eerlijk. Het kabinet zou immers beloofd hebben dat de WLTP-meting geen nadelige gevolgen heeft voor de automobilist. Door de maatregelen zijn voorraadauto’s momenteel extra aantrekkelijk om te leasen. Deze zijn veelal NEDC-gekeurd, waarmee u nog profiteert van de lagere, normale BPM en bijtelling. Bekijk alle voorraadmodellen in onze outlet.

BPM verdubbeld

De RAI en Bovag hebben in een brief aan de staatssecretaris van Financiën hun zorgen geuit over de stijgende BPM. Een vergelijking van de vijftig meest verkochte modellen in het eerste half jaar van 2018 toont aan dat de belasting is gestegen, terwijl de specificaties van de auto’s hetzelfde zijn gebleven. In sommige gevallen is de BPM zelfs meer dan verdubbeld. In onderstaande vergelijking ziet u zes modellen met de oude en nieuwe BPM.

BPM vergelijking

Bron: RAI Vereniging

Volgens het ministerie van Financiën komen de prijsstijgingen niet door de overgang van NEDC naar WLTP. De nieuwe testmethode zou volgens onderzoek van TNO niet aangewezen kunnen worden als de oorzaak. Staatssecretaris Snel ziet daarom ook geen reden om de BPM-tarieven aan te passen.

Kamervragen

Bovag en RAI roepen het ministerie op om de BPM alsnog te verlagen, zodat nieuwe auto’s niet onnodig duur worden. Inmiddels zijn er Kamervragen gesteld en willen meerdere fractieleden weten waarom de beloftes niet zijn nagekomen. Ze verwijzen o.a. naar een citaat van voormalig staatssecretaris Wiebes over de BPM uit 2016: “Het is niet de bedoeling dat automobilisten alleen als gevolg van een nieuwe testmethode meer gaan betalen.”

Voorkom dat u onnodig meer betaalt, lease uit voorraad!

Wilt u voorkomen dat u onnodig meer betaalt voor een nieuwe leaseauto? Kies dan voor een voorraadauto bij ActivLease. Deze zijn geregistreerd onder de oude NEDC waarmee u de normale, lagere BPM betaalt. Uw voordeel kan oplopen tot wel duizenden euro’s! Bovendien hoeft u niet lang te wachten om in te stappen, want deze auto’s zijn grotendeels direct leverbaar. Meer weten over de WLTP en het verschil met NEDC? Dat leest u hier.

Tags
WLTP
Relevante artikelen

De Skoda Vision iV elektrische actieradius is 500 km

06-04-2019 | Skoda heeft de toekomst van z'n elektrische range onthuld en het heet Vision iV. D...

Lees verder

Dit zijn de fiscale voordelen van elektrisch rijden

08-03-2019 | Elektrisch rijden is de toekomst en de Nederlandse overheid helpt die toekomst maa...

Lees verder

Volvo Polestar 2 onthuld, productie start in 2020

02-03-2019 | De Volvo Cars Corporation heeft een nieuwe elektrische auto onthuld onder het Pole...

Lees verder

Elektrische auto verkoop steeg 74 procent in 2018

23-02-2019 | De elektrische omslag is wereldwijd nu echt aan de gang, dat laten de nieuwe verko...

Lees verder
Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.2/10
Joost Klaver
Nikki Bousie
Maarten Oortman
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.