ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Vision EQXX: Elektrische Mercedes met 1.000 km actieradius?!

23-07-2021

Vision EQXX: Elektrische Mercedes met 1.000 km actieradius?!

Elektrische auto’s worden steeds indrukwekkender en ook de actieradius neemt met grote sprongen toe. Mercedes-Benz is een van de meest vooruitstrevende automakers met hun EV range. Het vlaggenschip, de Mercedes EQS, kan zelfs maximaal 770 km op één acculading halen. Maar er komt een nieuwe koning aan, want Mercedes staat op het punt de Vision EQXX te onthullen. Het doel van dit elektrische studiemodel? Een EV maken met een praktische actieradius boven 1.000 kilometer! Bekijk hier de elektrische Mercedes-voorraad van ActivLease.

Mercedes EQ-range

Mercedes-Benz bereidt zich voor op de elektrische overstap en voor de huidige leaserijder valt er al genoeg te kiezen. Zo is er de Mercedes EQC, de EQA en de EQB, de EQS en natuurlijk de EQV. Indrukwekkend? Mercedes heeft ook nog de EQE, EQE SUV én een SUV-versie van de EQS in de planning staan. Stuk voor stuk hoogwaardige elektrische modellen met een meer dan praktische actieradius. Het merk geeft aan dat vanaf 2030 elke nieuwe Mercedes volledig elektrisch is.

Formule 1-team werkte aan Vision EQXX

Maar er is nog veel meer mogelijk en daarom klopt Mercedes aan bij hun Formule 1-team, want zij weten wel het een en ander over luchtweerstand. Het team F1-ingenieurs ging aan de slag met de Vision EQXX en het doel was niet alleen om 1.000 km op de WLTP-meting te krijgen maar ook om een échte actieradius van 4 cijfers te halen.

Niet alleen dat, een opgeblazen accu kon niet de oplossing zijn, want Mercedessen horen natuurlijk ook nog lekker te kunnen rijden. De oplossing was om de energiedichtheid van de accu te verhogen. De Vision EQXX heeft dan ook een 20% compactere energiedichtheid dan de EQS.

Vision EQXX onthulling

Mercedes heeft inmiddels de eerste glimp van de Vision EQXX gegeven. De rest van het model wordt binnenkort onthuld, maar nu al valt op hoe laag de EV ligt en hoe lang de achterzijde wordt. Allemaal om de luchtweerstand tot een minimum te beperken.

Mercedes-Benz Vision EQXX

Mercedes EQ leasen bij ActivLease

Mercedes gaat de Vision EQXX niet in productie brengen, maar net als bij de studiemodellen van de EQC en EQS verwachten wij een hoop technieken en designs terug te zien in een toekomstige EV. Mercedes-Benz is erop gebrand een elektrische auto te gaan verkopen met meer dan 1.000 km actieradius en dat is fantastisch nieuws voor leaserijders. U kunt nu al zeer indrukwekkende EV’s van Mercedes-Benz leasen bij ActivLease. Bekijk onze voorraad en rijdt dit jaar nog elektrisch met 12% bijtelling.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVision EQXX: Elektrische Mercedes met 1.000 km...