ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Lucid Air verslaat Tesla met gemak dankzij 837 kilometer actieradius

20-09-2021

Lucid Air verslaat Tesla met gemak dankzij 837 kilometer actieradius

Het Amerikaanse Lucid beloofde al dat de Air een enorme actieradius zou krijgen en dat is ze gelukt ook. De Lucid Air is uit de EPA-test, de Amerikaanse WLTP, gekomen met een bizarre 837 kilometer actieradius. Het doel van het merk was 728 kilometer, dus ze hebben zichzelf ruim overtroffen. Omdat de EPA-test strenger is dan de WLTP, kan het bereik voor de Europese standaard zelfs nog hoger uitkomen. Met deze cijfers verslaat Lucid het eveneens Amerikaanse Tesla, dat zich lang koning op het gebied van actieradius mocht noemen.

Een WLTP waarde van meer dan 900 kilometer?

Omdat de WLTP waarde vaak hoger uitvalt dan de Amerikaanse EPA-test, kan de actieradius van de Lucid Air in Europa misschien wel de 900 kilometer grens passeren! Daarmee is de Lucid Air met afstand de elektrische auto met het grootste bereik. Deze eer is in Europa nu weggelegd voor de Mercedes-Benz EQS. Mede dankzij zijn aerodynamische vormen haalt de luxe elektrische Mercedes een actieradius van 770 kilometer. De Tesla Model S Long Range moet het doen met 652. En hoewel ook dit natuurlijk erg veel is, gaat de Lucid Air hier ruim voorbij.

Lucid Air

Naast actieradius ook andere cijfers indrukwekkend

Naast de gigantische actieradius zijn ook de andere cijfers van de Lucid Air niets anders dan indrukwekkend. Het accupakket heeft een capaciteit van 113 kWh. Dat van de Tesla Model S beschikt ter vergelijking over 95 kWh. Het topmodel Air Dream Edition beschikt over een vermogen van 1.111 pk en accelereren van 0 naar 100 kilometer per uur gaat in slechts 2,5 seconden. Ook op het gebied van laden zet de Lucid Air een nieuwe standaard neer met 900 Volt laadsysteem. Dit is nog sneller dan dat van de Porsche Taycan en Audi e-tron GT!

Lucid Air interieur

Een luxe elektrische auto leasen doet u bij ActivLease

De Lucid Air zal uiteindelijk ook hier te leasen zijn, want Lucid Motors staat al geregistreerd in Nederland. Maar wanneer dit precies zal zijn is nog niet bekend. Bent u op zoek naar een luxe elektrische auto met een grote actieradius? Bij ActivLease kunt u een leaseofferte aanvragen voor de Tesla Model S en voor de Mercedes-Benz EQS. Onze lease adviseurs denken graag met u mee bij het uitzoeken van een elektrische leaseauto die bij u past.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogLucid Air verslaat Tesla met gemak dankzij 837...