ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogLightyear haalt 110 miljoen dollar binnen voor...

Lightyear haalt 110 miljoen dollar binnen voor productie zonneauto

17-09-2021

Lightyear haalt 110 miljoen dollar binnen voor productie zonneauto

Het nieuwe Nederlandse elektrische automerk Lightyear heeft dit jaar al 110 miljoen dollar (93 miljoen euro) aan investeringen ontvangen. Hun prototype, de Lightyear One, moet de eerste commerciële elektrische auto met zonnepanelen worden. Dankzij de zonnepanelen heeft de Lightyear One een fantastisch hoge actieradius van 725 kilometer. ActivLease ging recent op bezoek bij Lightyear om de Nederlandse elektrische auto te bekijken.

Verschillende productielocaties

De investering van bijna 100 miljoen euro zal besteed worden aan het kopen van nieuwe kantoorruimte en productielocaties. Momenteel kijkt het Lightyear-team naar Utrecht, Amsterdam, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk voor hun onderneming. Het persbericht meldt ook dat de investeringen uit Nederland en van internationale merken komen.

Als het aan Lightyear ligt blijft de investeringskraan verder doorstromen. De Nederlandse onderneming heeft er vertrouwen in dat ze een productiemodel elektrische auto gaan leveren die de automarkt op zijn grondvesten zal doen schudden.

Eerste elektrische auto met zonnepanelen

De Lightyear One is namelijk geen standaard elektrische auto. De zonnepanelen laden de accu’s deels op tijdens het rijden, wat de 725 kilometer actieradius verklaart. De accu’s vindt u bovendien niet in het onderstel (zoals gewoonlijk is bij elektrische modellen), maar in de wielen! Zo is het gewicht beter verdeeld en houdt de carrosserie bovendien veel meer ruimte over. Vandaar dat het Lightyear One interieur en de bagageruimte verrassend groot zijn.

Bekijk het zelf in onze EV WIJZER-video, waarin wij u laten kennismaken met de Lightyear One:

Elektrisch leasen met 12% bijtelling bij ActivLease

Bent u klaar om nu al de elektrische overstap te maken? U kunt meteen een elektrische auto leasen bij ActivLease en profiteren van de lage 12% bijtelling in 2021. ActivLease is gespecialiseerd in elektrisch leasen en wij hebben een grote voorraad elektrische modellen van allerlei merken. Vraag eenvoudig een vrijblijvende leaseofferte aan bij onze vriendelijke medewerkers. U ontvangt een op maat gemaakt aanbod en wij bieden tevens advies voor uw configuratie en over de diverse fiscale voordelen van elektrisch leasen.

Bron: Lightyear

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogLightyear haalt 110 miljoen dollar binnen voor...