ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Magnifico: de nieuwe Fiat 500 is volledig elektrisch en komt later dit jaar!

09-03-2020

Magnifico: de nieuwe Fiat 500 is volledig elektrisch en komt later dit jaar!

Het was geen geheim dat er een elektrische Fiat 500 aan zou komen maar Fiat weet er toch een verrassende draai aan te geven. De Fiat 500e is namelijk geen elektrische versie van het model dat nu in de showroom staat. Het is een compleet nieuw ontworpen auto die aan de binnen- én buitenkant behoorlijk anders is! Hij komt later dit jaar al op de markt en wordt dan aangeboden naast de huidige Fiat 500, die u sinds kort als hybride kan leasen.

Compleet anders

De Fiat 500e ziet er herkenbaar uit maar is onderhuids flink veranderd. Hij staat op een geheel nieuw platform dat hem 6 centimeter langer én breder maakt dan zijn voorganger. Onder de motorkap ligt een elektromotor van 119 pk en in de bodem van het voertuig is een 42 kWh batterij verwerkt. Daarmee moet hij tot wel 320 km kunnen rijden zonder te hoeven laden. Dat is bijzonder veel voor een kleine stadsauto en meer dan genoeg voor de gemiddelde leaserijder.

50 km erbij in 5 minuten

Goed nieuws is er ook wat betreft de laadsnelheid. De 500e is geschikt voor snelladers en krijgt er 50 km rijbereik bij in slechts 5 minuten. De accu helemaal volladen duurt 35 minuten. Thuis of bij een publieke laadpaal is dat ongeveer 6 uur.

De mooiste 500 ooit

De nieuwe Fiat 500 moet de ‘mooiste ooit zijn’ en toch trouw blijven aan de herkenbare look. Dat is aardig gelukt! De auto heeft nieuwe designdetails aan de voorkant zoals het 500-logo, aangepaste koplampen en richtingaanwijzers die netjes de lijn van de motorkap volgen. De deurgrepen zijn nu elektrisch en fraai verzonken in de portieren. En de 500e is niet alleen stijlvol maar ook lekker eigenwijs: om voetgangers te waarschuwen laat de auto op lage snelheden een klassiek Italiaans muziekje horen, in plaats van het standaard akoestische geluid van andere elektrische auto’s.

Modern interieur

Ook het interieur is aangepakt en veel moderner dan eerst. De knopjes op het dashboard zijn verfraaid en in aantal verminderd, terwijl het touchscreen is gegroeid van 7 inch naar 10,25 inch. Dat is daarnaast voorzien van een verbeterd infotainmentsysteem dat geschikt is voor Apple CarPlay én Android Auto. Andere opties zijn stoelverwarming, duurzaam lederen bekleding en extra bewegingsvrijheid.

Fiat 500e interieur

Lease de nieuwe Fiat 500e later dit jaar bij ActivLease

De nieuwe Fiat 500e is richting het einde van dit jaar beschikbaar maar u kan hem nu al reserveren als speciale introductieversie ‘la Prima’. Die is er vanaf 38.900 euro en komt o.a. met 17 inch velgen, lederen bekleding en een wallbox. Goedkoper instappen kan op een later moment. Behalve als cabrio is de elektrische Fiat ook als hatchback met gesloten dak te leasen. Interesse? Neem contact op met één van onze leaseadviseurs voor meer informatie!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMagnifico: de nieuwe Fiat 500 is volledig elekt...