ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogMercedes-Benz auto's gaan helpen het wegdek te...

Mercedes-Benz auto's gaan helpen het wegdek te verbeteren

05-04-2022

Mercedes-Benz auto's gaan helpen het wegdek te verbeteren

Mercedes-Benz auto's kunnen binnenkort worden gebruikt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om de conditie van het wegdek te analyseren. Daarnaast worden gegevens in kaart gebracht over verkeerssituaties en het weer. Wie achter het stuur zit van een Mercedes krijgt hiervoor een melding in de connect-app. Voorwaarde is wel dat de auto geschikt moet zijn voor Car-to-X-technologie. Wat dat precies inhoudt bespreken we in deze blog.

Moderne auto’s zitten vol sensoren en camera’s

Moderne leaseauto’s zitten vol met technologie die de omgeving van de auto constant in de gaten houdt. Deze sensoren en camera’s worden gebruikt bij de slimme assistentie- en veiligheidssystemen om de bestuurder te ondersteunen tijdens het rijden. Die waardevolle gegevens kunnen echter dus ook gebruikt worden om de conditie van de wegen in de gaten te houden. Eventuele gebreken vallen zo eerder op, waardoor er sneller actie ondernomen kan worden en het verkeer weer beter doorstroomt. Het wegbeeld wordt op die manier een stuk actueler.

Mercedes-Benz EQA

Alleen anonieme informatie na toestemming

Uiteraard moeten leaserijders met een Mercedes-Benz eerst toestemming geven voor het gebruik van hun gegevens. Dit gaat via de app die in verbinding staat met de auto. Na het geven van toestemming worden de gegevens volledig anoniem verstuurd. Deze komen zoals gebruikelijk in de Mercedes-Benz Vehicle Cloud terecht, maar kunnen straks dus worden doorgestuurd naar het Road Monitor-programma (ROMO). Dat gebruiken wegbeheerders en gemeenten voor verbetering van de wegen.

Car-to-X-technologie

Een voorwaarde is dat de auto geschikt is voor Car-to-X-technologie. Hiermee kunnen voertuigen onderling gegevens uitwisselen. Als een auto bijvoorbeeld ergens gladheid detecteert, kan een achterligger met een melding gewaarschuwd worden. Ook kunnen auto’s elkaar onderling waarschuwen voor eventuele ongevallen of naderende hulpdiensten.

Deze techniek is nu al beschikbaar in de E-Klasse, S-Klasse, GLE en GLS. Bij ActivLease kunt u deze modellen tegen een scherp tarief zakelijk leasen. Ook een elektrische Mercedes-Benz zoals de EQA of de EQB is bij ons te leasen met slechts 16% bijtelling. Vraag hiervoor gerust een vrijblijvende offerte aan.

Bron: Nu.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMercedes-Benz auto's gaan helpen het wegdek te...