ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

MIA subsidie 2019, elektrische auto ook dit jaar fiscaal voordelig

09-01-2019

MIA subsidie 2019, elektrische auto ook dit jaar fiscaal voordelig

Voor ondernemers is het interessanter dan ooit om een elektrische auto te leasen. Denk aan de actieradius, de laadinfrastructuur, het aanbod en natuurlijk de lage bijtelling van vier procent. Daarnaast zijn er ook dit jaar fiscale voordelen die duurzaam investeren voordelig maken, zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze subsidie wordt vastgesteld in de Milieulijst, die jaarlijks wordt samengesteld. ActivLease heeft de belangrijkste punten hiervan voor u samengevat.

Milieulijst 2019

RVO heeft de nieuwe Milieulijst voor 2019 gepubliceerd. Hierin staan alle milieuvriendelijke voertuigen en bedrijfsmiddelen die voor de MIA subsidie in aanmerking komen. De overheid heeft hier een bedrag van 114 miljoen euro voor vrijgemaakt, om het investeren in duurzame mobiliteit te stimuleren. Net als vorig jaar geldt de MIA voor alle nieuwe elektrische auto’s, bedrijfswagens en waterstofauto’s.

Alle elektrische auto's

MIA voor elektrische auto’s

Een volledig elektrische auto komt in 2019 in aanmerking voor de MIA subsidie, over een maximaal bedrag van 40.000 euro. De Milieu-investeringsaftrek oftewel de MIA bedraagt 27% van het investeringsbedrag. Vorig jaar was dit 36% over maximaal 50.000 euro. U profiteert dus nog steeds van direct fiscaal voordeel bij het leasen van een elektrische auto! We laten hieronder even zien hoe het werkt:

Rekenvoorbeeld
U gaat een Kia e-Niro leasen. We gaan er van uit dat u 25% belasting betaalt over de fiscale winst van uw bedrijf. De MIA levert u dan een netto fiscaal voordeel op van 27% x 25% x 40.000 euro = 2.700 euro.

Kia e-Niro 2019

MIA voor elektrische bedrijfswagens

Voor een elektrische bedrijfswagen kunt u MIA aanvragen, zolang deze voldoet aan de eisen van de Milieulijst. Deze geeft een maximaal brutogewicht van 3.500 kg op. De MIA is dan 36% over maximaal 75.000 euro van de elektrische bestelwagen.

Ook MIA voor waterstofauto’s en elektrische fietsen

Waterstofauto’s zoals de Hyundai Nexo komen volgens de nieuwe Milieulijst ook in aanmerking voor MIA. Dit geldt over maximaal 50.000 euro van de investering. Hiervan mag u maximaal 36% afschrijven. Voor elektrische brom- of snorfietsen geldt een MIA van 13,5%.

MIA subsidie aanvragen

De MIA kan binnen drie maanden na het bestellen van uw leaseauto aangevraagd worden bij de RVO. Kiest u via ActivLease voor een full operational lease? Dan hoeft u niets te regelen om van de MIA te kunnen profiteren! Wij zorgen ervoor dat de leasemaatschappij voor u de MIA aanvraagt. Uw fiscale voordeel wordt verrekend in het leasecontract.

Meer weten over MIA en elektrische auto’s? ActivLease helpt u op weg

Meer weten over de voorwaarden van de MIA-regeling in 2019? Wilt u weten of uw gewenste bedrijfsmiddel ook in aanmerking komt voor de MIA? ActivLease is expert in elektrisch leasen en adviseert u graag. Als intermediair bieden wij daarnaast toegang tot het grootste aanbod elektrische auto’s en bedrijfswagens die u kunt leasen.

Bron: RVO.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMIA subsidie 2019, elektrische auto ook dit jaa...