ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogHyundai toont nieuwe generatie waterstofauto me...

Hyundai toont nieuwe generatie waterstofauto met 800 km actieradius

10-01-2018

Hyundai toont nieuwe generatie waterstofauto met 800 km actieradius

Hyundai heeft een nieuwe leaseauto op waterstoftechnologie gepresenteerd tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De Hyundai Nexo is een crossover met brandstofcel en de opvolger van de Hyundai ix35 Fuel Cell. De Nexo heeft niet alleen een reusachtig bereik maar is ook bliksemsnel op te laden en krachtiger dan zijn voorganger. Hyundai wil hiermee laten zien een van de koplopers te zijn in schone technologie. Het automerk investeert flink in waterstofauto’s en heeft daarnaast een nieuwe waterstof bus gepland. ActivLease moedigt dit initiatief aan en als elektrische leaseintermediair kunt u bij ons diverse emissievrij auto’s uit voorraad leasen.

800 kilometer NEDC-actieradius

De Hyundai Nexo maakt gebruik van brandstofceltechniek. De crossover wordt aangedreven door een 95 kW brandstofcel en een batterij van 40 kW. Daarmee is een NEDC-actieradius haalbaar van wel 800 kilometer op een volle tank. In de praktijk moet bijna 600 kilometer emissievrij rijden mogelijk zijn. Het bijtanken van de waterstofauto kan al binnen vijf minuten. Hier heeft een elektrische auto doorgaans meerdere uren voor nodig.

De brandstofcel van de Nexo is ten opzichte van de ix35 Fuel Cell gekrompen, maar dat gaat niet ten koste van de prestaties. De Nexo is 20 procent lichter, 10 procent efficiënter en 30 procent krachtiger dan zijn voorganger. Tegelijkertijd is de leaseauto gegroeid naar een formaat dat tussen de Tucson en Sante Fe valt, met meer binnenruimte voor passagiers.

Zelfrijdende technologie

De Hyundai Nexo is uiteraard voorzien van slimme, zelfrijdende technologie. Lane Following Assist, Highway Driving Assist en Remote Smart Parking Assist moeten de actieradius en het rijcomfort optimaliseren. Een monitor voor de dodehoek is ook aanwezig. Bovendien beschikt de waterstofauto van Hyundai over een moderne cockpit waarin bestuurders via stem- en handgebaren allerlei functies kunnen bedienen.

Elektrische leaseauto van Hyundai

De Nexo is het vlaggenschip van Hyundai’s emissievrije modellenrange. Het automerk wil voor 2020 in totaal veertien elektrisch aangedreven modellen introduceren, waaronder vijf hybrides, vier plug-in hybrides en vier volledig elektrische auto’s. In 2021 wil Hyundai uitgroeien tot het groenste automerk ter wereld. Momenteel kunt u al de Hyundai IONIQ en KONA Electric leasen met een elektrische aandrijving. Als specialist in elektrische voertuigen kan u bij ActivLease kiezen uit een grote voorraad emissievrije leaseauto’s met vier procent bijtelling. Vraag een leaseofferte aan en doe mee met de elektrische omslag.

Bron: Hyundai

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHyundai toont nieuwe generatie waterstofauto me...