ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Hyundai toont nieuwe generatie waterstofauto me...

Hyundai toont nieuwe generatie waterstofauto met 800 km actieradius

10-01-2018

Hyundai toont nieuwe generatie waterstofauto met 800 km actieradius

Hyundai heeft een nieuwe leaseauto op waterstoftechnologie gepresenteerd tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De Hyundai Nexo is een crossover met brandstofcel en de opvolger van de Hyundai ix35 Fuel Cell. De Nexo heeft niet alleen een reusachtig bereik maar is ook bliksemsnel op te laden en krachtiger dan zijn voorganger. Hyundai wil hiermee laten zien een van de koplopers te zijn in schone technologie. Het automerk investeert flink in waterstofauto’s en heeft daarnaast een nieuwe waterstof bus gepland. ActivLease moedigt dit initiatief aan en als elektrische leaseintermediair kunt u bij ons diverse emissievrij auto’s uit voorraad leasen.

800 kilometer NEDC-actieradius

De Hyundai Nexo maakt gebruik van brandstofceltechniek. De crossover wordt aangedreven door een 95 kW brandstofcel en een batterij van 40 kW. Daarmee is een NEDC-actieradius haalbaar van wel 800 kilometer op een volle tank. In de praktijk moet bijna 600 kilometer emissievrij rijden mogelijk zijn. Het bijtanken van de waterstofauto kan al binnen vijf minuten. Hier heeft een elektrische auto doorgaans meerdere uren voor nodig.

De brandstofcel van de Nexo is ten opzichte van de ix35 Fuel Cell gekrompen, maar dat gaat niet ten koste van de prestaties. De Nexo is 20 procent lichter, 10 procent efficiënter en 30 procent krachtiger dan zijn voorganger. Tegelijkertijd is de leaseauto gegroeid naar een formaat dat tussen de Tucson en Sante Fe valt, met meer binnenruimte voor passagiers.

Zelfrijdende technologie

De Hyundai Nexo is uiteraard voorzien van slimme, zelfrijdende technologie. Lane Following Assist, Highway Driving Assist en Remote Smart Parking Assist moeten de actieradius en het rijcomfort optimaliseren. Een monitor voor de dodehoek is ook aanwezig. Bovendien beschikt de waterstofauto van Hyundai over een moderne cockpit waarin bestuurders via stem- en handgebaren allerlei functies kunnen bedienen.

Elektrische leaseauto van Hyundai

De Nexo is het vlaggenschip van Hyundai’s emissievrije modellenrange. Het automerk wil voor 2020 in totaal veertien elektrisch aangedreven modellen introduceren, waaronder vijf hybrides, vier plug-in hybrides en vier volledig elektrische auto’s. In 2021 wil Hyundai uitgroeien tot het groenste automerk ter wereld. Momenteel kan u al de Hyundai IONIQ leasen met een elektrische aandrijving. Later dit jaar komt het automerk ook met een emissievrije variant van de Hyundai Kona. Als specialist in elektrische voertuigen kan u bij ActivLease kiezen uit een grote voorraad emissievrije leaseauto’s met vier procent bijtelling. Vraag een leaseofferte aan en doe mee met de elektrische omslag.

Bron: Hyundai

Relevante artikelen

Hyundai KONA Electric: alles over de navigatie en het infotainmentsysteem

25-09-2018 | Met de Hyundai KONA Electric veranderen uw zakelijke autoritten van een verplichti...

Lees verder

Comfortabel kamperen in de Hyundai KONA Electric met de Utility Mode

16-08-2018 | De indrukwekkende en betaalbare Hyundai KONA Electric is van alle markten thuis. W...

Lees verder

Hyundai KONA Electric haalt verkoopdoel in Noorwegen met gemak

29-06-2018 | Bij ActivLease wisten wij reeds dat de KONA Electric een uiterst populaire auto wa...

Lees verder

Vanafprijzen Hyundai KONA Electric bekend: een uiterst betaalbare EV!

20-06-2018 | Hyundai gaf eerder aan dat de KONA Electric niet duurder zou worden dan 50.000 eur...

Lees verder