ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogEnergie- en transportgiganten omarmen waterstof

Energie- en transportgiganten omarmen waterstof

22-02-2017

Energie- en transportgiganten omarmen waterstof

Een interessante ontwikkeling met mogelijke gevolgen voor waterstofauto’s en emissievrij rijden. Dertien energie-, transport- en industriegiganten hebben gezamenlijk het ‘Hydrogen Council’ gevormd. Het doel van de samenwerking is om waterstof meer naar voren te schuiven als brandstof en zo de klimaatverandering af te remmen. Bij ActivLease zijn we benieuwd of de investeringen helpen een nieuwe mijlpaal te bereiken voor waterstofauto's en duurzame energie.

Onder de bedrijven die in het Zwitserse Davos bijeen kwamen zijn Air Liquide, Alstom, Anglo American, BMW GROUP, Daimler, ENGIE, Honda, Hyundai, Kawasaki, Royal Dutch Shell, The Linde Group, Total en Toyota.

Investeringen in waterstof

De bedrijven zien waterstof als mogelijke leider in de wereldwijde transitie naar schone energie. Ze spreken daarom de ambitie uit om veel meer te gaan investeren in de ontwikkeling en commercialisering van waterstof en brandstofcellen. Op dit moment vormen de investeringen nog een totaalbedrag van €1,4 miljard per jaar, maar dankzij het Hydrogen Council denkt men nog meer financiële steun te verkrijgen.

Maar voor een grootschalige adoptie van waterstof is meer nodig. Daarom roepen de industrieleiders regeringen wereldwijd op om meer initiatief te nemen en volledig achter waterstof te gaan staan als sleutel tegen klimaatverandering. Het Hydrogen Council is al overtuigd van de potentie, nu moet de rest van de industrie en het volk ook ervan bewust worden.

Hydrogen Council

Nederlands onderzoek

Volgens het energiepact hebben waterstoftechnologieën zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en zijn ze gereed voor grootschalige toepassing op de markt. In Nederland doen TNO, Stedin, Smartport, Uniper, BP Refinery en Port of Rotterdam nog gezamenlijk onderzoek naar de potentie van waterstof als transportbrandstof. De haalbaarheid zal later dit jaar blijken aan de hand van een power-to-gas fabriek op de raffinaderij van BP Rotterdam.

Waterstofauto leasen bij ActivLease

De infrastructuur van Nederland is nog niet geschikt voor waterstofauto’s, maar de regering heeft uitgesproken om hierin te willen investeren. Net als elektrische auto’s stoten waterstofauto’s geen CO2 uit en zijn daarmee vriendelijker voor het milieu. In ruil daarvoor rijdt u met een bijtelling van slechts 4%. Vermoedelijk werkt Hyundai aan een suv met waterstofaandrijving als opvolger van de Tucson ix. Interesse gekregen in een emissievrije leaseauto? Bij ActivLease hebben we een ruime voorraad auto’s met 4% bijtelling.

Bron: Toyota persbericht

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEnergie- en transportgiganten omarmen waterstof