ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Kan Hyundai's nieuwe waterstofauto 560 kilometer bereiken op 1 tank?

05-01-2017

Kan Hyundai's nieuwe waterstofauto 560 kilometer bereiken op 1 tank?

Hyundai kondigde in 2016 aan dat het 28 groene modellen wil lanceren in de komende jaren. Vermoedelijk werken de Zuid-Koreanen nu aan een suv met waterstofaandrijving die de opvolger van de Hyundai Tucson ix gaat worden. De waterstofauto moet een actieradius van wel 560 kilometer kunnen halen. ActivLease is bijzonder geïnteresseerd in de lancering van de waterstof suv, die volgens de planning in 2018 verschijnt.

560 kilometer actieradius

De nieuwe waterstofauto van Hyundai zal een actieradius krijgen die 30 procent hoger ligt dan de Hyundai Tucson ix. Als de auto werkelijk 560 kilometer op een volle tank zal halen, zal het nog verder kunnen rijden dan de Toyota Tucson, die op het moment de waterstofauto met de grootste actieradius is. Hyundai werkt ook aan waterstofvoertuigen voor de zakelijke sector, zoals een bus die rijdt op waterstof.

Infrastructuur Nederland

De infrastructuur van Nederland is momenteel nog niet gereed voor waterstofauto’s maar de regering wil hier samen met de EU de komende jaren in gaan investeren, door meer waterstoftankstations de bouwen. De actieradius van waterstofauto’s is momenteel nog veel hoger dan de bekendere elektrische auto’s. Beide aandrijvingen zijn duurzaam en hebben geen directe CO2-uitstoot tijdens het rijden. Wel verscheen er een onderzoek in 2016 dat elektrische auto’s uiteindelijk milieuvriendelijker zijn.

Hyundai Tucson ix

Waterstofauto leasen bij ActivLease

Een elektrische auto of waterstofauto leasen wordt in Nederland de komende jaren nog gesteund door de regering met een vriendelijke vier procent bijtelling. U kan nu al kijken welke elektrische auto’s uit ActivLease’s voorraad 4 procent bijtelling krijgen.

Bron: Nikkei Asian Review

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogKan Hyundai's nieuwe waterstofauto 560 kilomete...