ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Waarom elektrische auto's beter zijn dan waterstofauto's

26-11-2016

Waarom elektrische auto's beter zijn dan waterstofauto's

Elektrische auto’s of waterstof auto’s, welke aandrijving wordt de toekomst van het Nederlandse wegennet? In beide typen auto’s wordt hevig geïnvesteerd, ook door de Nederlandse overheid. Maar nieuw onderzoek wijst naar elektrische auto’s als de duurzame winnaar. Volledig elektrische auto’s kan u daarom ook de komende jaren bij ActivLease leasen met maar 4% bijtelling.

Waterstofauto’s vs elektrische auto’s

Elektrische auto’s bewaren hun energie in een groot accupakket terwijl waterstofauto’s hun gas in een grote tank bewaren. Er komen, net als bij elektrische auto’s, geen schadelijke gassen vrij als u in een waterstofauto rijdt. Nieuw onderzoek van Stanford University en de Technische Universiteit van München, concludeert echter dat elektrische auto’s op den duur toch beter voor het milieu zijn dan waterstofauto’s.

Vehicle-2-Grid

De universiteiten concluderen in het wetenschappelijke tijdschrift Energy dat elektrische auto’s lagere kosten met zich meebrengen en een hogere energie-efficiëntie hebben met hun accupakketten. Daarbij komt dat de infrastructuur die benodigd is voor waterstofauto’s ook weinig voordelen meebrengt. Via Vehicle-2-Grid technologie kan een elektrische auto bijvoorbeeld energie terug leveren aan het elektriciteitsnetwerk als er genoeg wordt geleverd. In Denemarken werd dit najaar een pilot gestart waarbij elektrische autorijders hun elektriciteit kunnen terug verkopen aan nutsbedrijven.

Onderzoekers gebruikten de Californische stad Altos Hill als setting om een toekomstscenario te onderzoeken voor zowel de elektrische auto als de waterstofauto. Ook hier won de elektrische auto. De onderzoekers schreven er dit over:

“We kwamen hierbij tot de conclusie dat de grootschalige adoptie van elektrische auto’s de beste keuze is om CO2-uitstoot terug te dringen, voornamelijk door de lage kosten van batterijen en hogere energie-efficiëntie. Als auto’s met waterstof-brandstofcel concurrerend willen zijn, moeten ze veel goedkoper worden. Ons onderzoek wijst echter uit dat waterstofauto’s ook in de toekomst stukken duurder blijven dan elektrische auto’s.”

Tesla Model X

De universiteiten hopen in een vervolgonderzoek grotere gebieden te analyseren. Toch kan de elektrische auto in dit onderzoek als absolute winnaar bestempeld worden. Met meer dan 100.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen, gelooft ActivLease ook dat elektrisch rijden de toekomst is.

Elektrische auto leasen uit voorraad bij ActivLease

Wij hebben een grote voorraad elektrische auto’s die u online kan bekijken, van de Kia Soul EV en de Nissan Leaf tot de Tesla Model S en Model X. Ook kan u alleen nog in december profijt hebben van de Volkswagen Golf GTE en Volkswagen Passat GTE lease acties. Een Volkswagen hybrid leasen in 2016 betekent dat u maar 15% bijtelling krijgt. Zoekt u een goede kwaliteit laadstation voor het thuisladen? Hier kan ActivLease u mee helpen, bekijk hier ons laadstation aanbod.

Bron: DuurzaamBedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogWaarom elektrische auto's beter zijn dan waters...