ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogHyundai produceert elektrische bus met 290 km a...

Hyundai produceert elektrische bus met 290 km actieradius

15-06-2017

Hyundai produceert elektrische bus met 290 km actieradius

Elektrisch vervoer is in Nederland niet meer weg te denken. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor elektrische leaseauto’s zoals de Hyundai IONIQ. Hyundai is koploper in het ontwikkelen van schone technologie en richt zijn vizier ook steeds meer op emissievrij openbaar vervoer. De fabrikant maakte onlangs zijn toekomstplannen bekend op de Mega Fair in Zuid-Korea. Daar heeft het de Elec City onthuld, een elektrische bus met een 290 km actieradius.

Door de explosieve groei van EV’s is het niet ondenkbaar dat we ons over enkele jaren volledig elektrisch laten vervoeren. In 2030 zou elke bus in het openbaar vervoer al een elektrische motor hebben. Hyundai kan en wil daar een grote rol in gaan spelen.

Volledig elektrische bus

Hyundai benadrukt op de Mega Fair zijn toewijding aan milieuvriendelijk, elektrisch vervoer. “We staan nooit stil,” zegt hoofd Commercial Vehicle R&D Yeongduck Tak. “We blijven sterk investeren in emissievrije technologie voor alle commerciële voertuigen.” Volgens Tak geeft de Elec City een voorproefje van de toekomst van openbaar vervoer. De elektrische bus is voorzien van een 256kWh lithium-ion batterij, waarmee 290 kilometer haalbaar is op een volle lading. Daarnaast zijn nieuwe veiligheidsvoorzieningen aanwezig, zoals Around View Monitoring met een 360 graden camera.

Hyundai Elec City

Volgend jaar in productie

De Elec City is de eerste stekker bus die Hyundai in massaproductie neemt en in 2018 moet de marktlancering werkelijkheid worden. In hetzelfde jaar staat een nieuwe versie van de waterstof bus gepland. Hyundai is koploper in schone technologie en wil wereldwijd meer dan 105.000 commerciële voertuigen verkopen op jaarbasis. Wie weet kan het die doelstelling volgend jaar al naar boven bijstellen.

ActivLease, expert in elektrisch rijden

Elektrisch vervoer is met een geweldige opmars bezig. Gaat Nederland binnenkort ook met een elektrische bus naar het werk? Door de toekomstplannen van merken als Hyundai kan het zomaar werkelijkheid worden. ActivLease is uw elektrische lease intermediair en informeert u graag over elektrisch rijden. Een Hyundai IONIQ Electric lease biedt met slechts 4% bijtelling veel fiscale voordelen. Bekijk ook onze leasevoorraad voor alle elektrische modellen en laat u adviseren door onze vriendelijke leasemedewerkers.

Bron: DuurzaamBedrijfsleven

Tags
Hyundai
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHyundai produceert elektrische bus met 290 km a...