ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blog'Elektrische bussen domineren in 2030 het openb...

'Elektrische bussen domineren in 2030 het openbaar vervoer'

21-02-2017

'Elektrische bussen domineren in 2030 het openbaar vervoer'

In 2030 heeft elke bus in het openbaar vervoer een elektrische aandrijving. Dat meldt Ryan Popple, CEO van de Amerikaanse busfabrikant Proterra in een interview met Greentech Media. Hij stelt dat elektrische bussen nu al goedkoper zijn dan bussen die op diesel of gas rijden. Bij ActivLease zien we de prijzige batterijpakketten voor elektrische auto’s steeds goedkoper worden en het openbaar vervoer lijkt daar dus ook van te gaan profiteren.

Marktverschuiving

Bussen met een batterijaandrijving vertegenwoordigen nu nog een minuscule 1% van de gehele markt, maar daar komt snel verandering in. Volgens Popple, die ooit werkzaam was bij Tesla, zal over een paar jaar een derde van alle verkochte bussen elektrisch rijden. In 2025 moet het al meer dan de helft zijn en in 2030 heeft elke bus in het openbaar vervoer een elektrische motor.

Deze sterke groei valt te verklaren omdat elektrische bussen beter kunnen concurreren met diesel en gas. De voornaamste reden hiervoor is de dalende prijs van batterijen maar ook de lagere uitstoot en goedkopere onderhoudskosten voor bussen die een vast traject rijden. Een soortgelijke marktverschuiving zien we terug in de toekomstplannen van autofabrikanten als Volvo, Tesla en Volkswagen.

Elektrische bus

Actieradius van 560 km

Dankzij de vooruitzichten ziet Proterra zijn productie inmiddels de lucht in schieten. De busfabrikant begon als klein bedrijf met een handjevol orders per jaar, maar voor 2017 wordt minimaal een verdubbeling verwacht in het aantal verkochte exemplaren. De productiecapaciteit is opgeschroefd naar maar liefst 500 exemplaren per jaar.

Het vlaggenschip van Proterra is de Catalyst E2. Deze elektrische bus kan veertig passagiers vervoeren en heeft een maximaal bereik van 560 km op een geladen batterij. Genoeg dus voor elk denkbaar traject. Ze hopen hiermee transportmaatschappijen een goede reden te geven om elk wagenpark van een elektrische aandrijving te voorzien.

Alles over elektrisch rijden bij ActivLease

Wilt u meer weten over elektrisch rijden en de ontwikkeling van batterijen? Bekijk dan onze nieuwspagina of vraag advies aan onze leaseprofessionals. Een elektrische auto leasen is in 2017 mogelijk met een gunstige 4% bijtelling. Wacht niet te lang en vraag een offerte aan! ActivLease is uw lease intermediair voor elektrische auto’s.

Bron: Greentech Media

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog'Elektrische bussen domineren in 2030 het openb...