ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Prijs van batterijen elektrische auto's daalt in rap tempo

15-02-2017

Prijs van batterijen elektrische auto's daalt in rap tempo

Iedereen weet dat elektrische auto’s de toekomst zijn want de uitstootvrije aandrijving is bijzonder duurzaam en milieuvriendelijk. Het aantal stekkerauto’s neemt reeds jaren gestaag toe maar er is ook iets dat in recente jaren daalt. We hebben het over de prijs van batterijen voor elektrische auto’s. De batterijpakketten zijn het prijzigste onderdeel van menig elektrische auto. Daar komt misschien al over een paar jaar verandering in. ActivLease heeft ook hoge verwachtingen bij de Opel Ampera-e, die u later in 2017 kan leasen voor een uiterst goed leasetarief. U kan nu al uw leaseofferte aanvragen bij ActivLease.

Prijsdaling van batterijen

Het onderzoek van de dalende batterijprijzen is afkomstig van WardsAuto dat cijfers presenteert van onderzoeksbureau McKinsey&Company. De grafiek hierbeneden is gemaakt door Duurzaam Bedrijfsleven en toont de prijsdaling van batterijen in de afgelopen jaren. Elektrische auto batterijen hadden in 2010 nog een gemiddelde prijs van 1000 dollar per kilowattuur. Dat daalde jaarlijks tot in 2015 de prijs sterk daalde naar gemiddeld 269 dollar per kilowattuur en 227 dollar in 2016. Dat betekent een prijsverlaging van 77 procent in de loop van zes jaar. En daar blijft het niet bij, aldus is de verwachting.

Prijs grafiek autobatterijen

100 dollar per kilowattuur

Naar aanleiding van een expertpanel tijdens de CES 2017, deed WardsAuto een bijzondere voorspelling. Het bedrijf meent dat de prijs de aankomende jaren verder zal dalen naar niet meer dan 100 dollar per kilowattuur in 2020. Dat zou duizenden euro’s kunnen schelen op de aanschaf van een nieuwe leaseauto.

Betaalbare elektrische leaseauto, Opel Ampera-e

Maar u kan nu al voor een uiterst betaalbaar leasetarief een elektrische auto leasen. Modellen zoals de Opel Ampera-e beloven een hoge actieradius en hebben een lage aanschafprijs. U kan daardoor voor een laag tarief een hele praktische elektrische auto leasen. En ook in 2017 krijgt u extra voordeel dankzij de vriendelijke bijtelling voor elektrische leaseauto’s in Nederland.

Als u meer wilt weten over het leasen van een auto met 4% bijtelling, neem contact op met onze vriendelijke medewerkers of bekijk direct onze voorraad elektrische auto’s om te leasen. Wij hebben ook oplossingen voor thuisladen die direct bij u geïnstalleerd kunnen worden bij de levering van de leaseauto. Wacht niet te lang maar kies nu voor een elektrische auto lease met extra profijt!

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogPrijs van batterijen elektrische auto's daalt i...