ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVolledig elektrische auto van Volvo komt in 2019

Volledig elektrische auto van Volvo komt in 2019

16-02-2017
Volledig elektrische auto van Volvo komt in 2019

Volvo gaat het wagenpark in 2019 uitbreiden met een volledig elektrische auto. Dat maakt de Zweedse fabrikant bekend op een symposium voor hybride en elektrische voertuigen in San Diego. Volvo werkt al een tijdje aan een geschikt EV-platform en denkt over twee jaar de eerste auto met dat platform aan het assortiment toe te kunnen voegen. Deze zou een batterijpakket krijgen met een capaciteit tot wel 100 kWh, vergelijkbaar met de Tesla Model S en Tesla Model X.

Batterijpakket van 100 kWh

Als fundering voor de elektrische auto gebruikt Volvo het Modular Electrification Platform, een aanpasbaar systeem dat een koppel van 100 tot 450 kW en een batterij tot wel 100 kWh mogelijk maakt. In theorie zou dat een indrukwekkende actieradius opleveren van ongeveer 500 kilometer, dat momenteel alleen haalbaar is in een Tesla Model S. Dat wordt dus een mooie uitdaging voor Volvo, onlangs uitgeroepen tot techmerk van het jaar.

Volvo bevestigt op het symposium ook dat het volgend jaar met een nieuwe plug-in hybride op de markt komt. Deze moet een driecilindermotor krijgen met voorwielaandrijving. Volvo biedt op dit moment een plug-in hybride met AWD aan: de felbegeerde XC90 T8 met Twin Engine motor.

Elektrische Volvo

Een miljoen elektrische Volvo’s

Het elektrische platform geldt als een belangrijk onderdeel van het businessplan van Volvo. Het Zweedse boegbeeld van mobiele veiligheid wil in 2025 een miljoen elektrische auto’s wereldwijd rond hebben rijden. Om die doelstelling te kunnen behalen is het merk bereid om geleidelijk afscheid te nemen van dieselmotoren. Ook staat een volledig autonoom model in de planning, deze zien we vanaf 2021 op de weg.

Nieuwe elektrische auto leasen kan bij ActivLease

Over een aantal jaren heeft elke gerenommeerde fabrikant een volledig elektrische auto beschikbaar. Naast onder meer Tesla, Opel, Nissan, Volkswagen, BMW en Renault gaat dus nu Volvo zich begeven op de elektrische markt. ActivLease is uw leaseintermediair voor alle elektrische auto’s. Onze ruime voorraad modellen met 4% bijtelling zijn beschikbaar als operational lease, financial lease of short lease. Vraag een leaseofferte aan voor uw gewenste leaseauto of neem contact op met onze leaseprofessionals.

Bron: electrek.co

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolledig elektrische auto van Volvo komt in 2019