ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Volvo laat zelfrijdende auto testen door consument

17-01-2017

Volvo laat zelfrijdende auto testen door consument

Volvo geeft dit jaar het startsein aan het Drive Me-project, een grote praktijktest met zelfrijdende auto’s. Uniek aan het project is dat de consument achter het stuur wordt gezet en niet de ingenieur. Door zich te richten op de rol van de eindgebruiker wil Volvo de technologie achter autonoom rijden verbeteren.

Rol van de bestuurder

Het Drive Me-project is misschien wel het meest geavanceerde, ambitieuze en uitgebreide project op het gebied van autonoom rijden. Volvo stuurt in de loop van het jaar maar liefst honderd zelfrijdende XC90 SUV’s de weg op in Gotenburg en verwacht van de deelnemende families unieke feedback en inzichten te krijgen in het dagelijks gebruik van de auto. Het Zweedse automerk, onlangs verkozen tot techmerk van het jaar, wil de technologie baseren op de rol van de bestuurder en niet andersom.

In de race naar het uitbrengen van autonome auto’s vergeet men soms het belangrijkste ingrediënt: de eindgebruiker. Dat ziet Volvo als voorloper in autonome technologie graag anders. Het Drive Me-project moet mensenlevens verbeteren en een positieve impact hebben op onze samenleving. Henrik Green, hoofd Research en Development bij Volvo: “Voor zover wij weten zijn we het enige merk dat research doet naar autonoom rijden vanuit een menselijk standpunt.”

Gevoel

De Zweedse familie Hain heeft de eer om als eerste in de volledig zelfrijdende XC90 te mogen stappen. Deze bevat het Autonomous Driving Brain, wat ervoor zorgt dat ze het stuur en de pedalen niet zelf hoeven te gebruiken. Green: “We willen weten wat voor gevoel deze mensen krijgen zodra ze de autonome functie in- en uitschakelen en hoe die overgang aanvoelt. Ook willen we weten waarmee ze zich bezighouden wanneer ze naar hun bestemming worden gebracht.”

Volvo Drive Me

Volvo wil in 2021 de eerste volledig autonome auto’s op de markt brengen. Daarna zou niemand meer mogen verongelukken of zwaargewond kunnen raken in een nieuwe Volvo. Met dat doeleinde werkt het bedrijf al samen met Uber en Autoliv om technologie en software te ontwikkelen. Zelfrijdende auto’s moeten uiteindelijk niet alleen veiliger, maar ook efficiënter zijn en de gebruiker meer vrije tijd kunnen bieden.

Volvo leasen bij ActivLease

Dankzij de vooruitstrevendheid van Volvo en het Drive Me-project lijkt autonoom rijden steeds meer een realiteit te worden. Bent u ook geïnteresseerd geraakt in de technologie van Volvo? Blijf dan vooral de nieuwspagina van ActivLease volgen. Daarnaast bieden wij u als lease intermediair een breed scala Volvo lease auto’s aan. Vraag aan onze vriendelijke medewerkers voor advies op maat of vraag meteen een leaseofferte aan!

Bron: Volvo persbericht

Bekijk de Volvo XC90

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolvo laat zelfrijdende auto testen door consument