ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen presenteert zelfrijdende, elektrisch...

Volkswagen presenteert zelfrijdende, elektrische microbus

19-01-2017

Volkswagen presenteert zelfrijdende, elektrische microbus

Volkswagen heeft op de Detroit Motor Show een volledig elektrische microbus gepresenteerd, de I.D. Buzz. De conceptuele MPV heeft een actieradius van 600 kilometer en biedt ruimte aan maar liefst acht personen.

Actieradius van 600 kilometer

De Volkswagen I.D. Buzz doet op het eerste gezicht even denken aan het oude, geliefde hippiebusje uit de jaren ’50 en ’60. Wie verder kijkt, ziet een flitsend busje dat zomaar uit een sci-fi film kan komen. De vierwielaangedreven I.D. BUZZ staat op een verlengd MEB XL-platform en biedt ontzettend veel ruimte voor bagage. Hij kan volledig autonoom rijden, legt 600 kilometer af met volledig opgeladen elektromotoren en is ontworpen om elektrische mobiliteit wereldwijd binnen ieders bereik te brengen.

E-mobility

De elektrische minibus staat symbool voor ‘het nieuwe Volkswagen’: modern, positief, vol emotie en gericht op de toekomst. Herbert Diess, bestuursvoorzitter van Volkswagen:  “In 2025 willen we een miljoen elektrische auto’s per jaar verkopen, waarmee we e-mobility de nieuwe kerntaak van Volkswagen maken. De nieuwe e-Golf heeft bijvoorbeeld al een vijftig procent grotere elektrische actieradius dan zijn voorganger.” Vanaf 2020 introduceert Volkswagen de I.D.-familie, een nieuwe generatie volledig elektrische en volledig verbonden auto’s. Naast de I.D. Buzz maakt ook de elektrische personenauto I.D. hier deel van uit.

Volkswagen I.D. Buzz

I.D. Pilot-modus

Vanaf 2025 is het mogelijk om autonoom te rijden in de I.D. Buzz. Met een knop op het drukgevoelige stuurwiel word de I.D. Pilot-modus geactiveerd, waarbij het stuur volledig verdwijnt in het dashboard. De stoel kan vervolgens omgedraaid worden zodat de bestuurder alle ruimte heeft om zich te ontspannen en te praten met de andere passagiers. Daarbuiten houd de auto de omgeving nauwlettend in de gaten met allerlei snufjes als laserscanners, ultrasonische sensoren, radarsensoren en voor- en zijcamera’s.

Elektrische Volkswagen leasen bij ActivLease

Volkswagen zet in op een toekomst vol elektrische, zelfrijdende auto’s. De I.D. Buzz heeft een 150 kW laadvermogen en kan daarmee in een half uur tot wel tachtig procent opgeladen worden via inductie of een laadstation. Wil je meer weten over elektrische auto’s en laadpalen? Kijk dan op de ActivLease laadpaalpagina of vraag advies aan onze medewerkers. U kan ook onze elektrische auto voorraad bekijken en een leaseofferte aanvragen.

Bron: Volkswagen persbericht

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen presenteert zelfrijdende, elektrisch...