ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogNaast elkaar: de nieuwe Renault Megane E-Tech E...

Naast elkaar: de nieuwe Renault Megane E-Tech Electric vs Volkswagen ID.3

14-10-2021
Tim Vlielander
Naast elkaar: de nieuwe Renault Megane E-Tech Electric vs Volkswagen ID.3

Met de ZOE en Twingo heeft Renault al twee interessante elektrische modellen in de showroom staan. Maar het Franse merk wil meer. Met de Mégane E-Tech Electric gaat men op jacht naar succes in het segment voor elektrische gezinsauto’s. Daar komt het een grote concurrent tegen in de vorm van de Volkswagen ID.3. Het Franse Caradisiac heeft de twee elektrische hatchbacks naast elkaar gezet voor een directe vergelijking. Ze zien veel overeenkomsten, maar ook interessante verschillen!

Futuristisch uiterlijk

De Renault Mégane E-Tech is de derde elektrische auto van het merk, maar wel eentje van een heel nieuwe generatie. Hij lijkt in niets op de vorige generatie Mégane en is veranderd in een sportieve hatchback met SUV-trekjes. In het voorjaar van 2022 moet de Mégane E-Tech beschikbaar komen.

Lees ookDe Renault Mégane E-Tech Electric is nieuw in alle opzichten

Qua formaat en design is de elektrische Mégane vergelijkbaar met de Volkswagen ID.3. Beide auto’s zijn ongeveer even groot en vallen op door hun futuristische uiterlijk met opvallende koplampen en LED-verlichting achter. De stoere 20 inch velgen maken het helemaal af. Ondanks het formaat kan de Mégane toch iets meer kwijt in de kofferbak. Hij heeft plek voor 440 liter bagage, tegenover 385 liter achterin de ID3.

Interieur heel verschillend

Aan de binnenkant zijn de verschillen groter. De ID.3 staat bekend om zijn minimalistische interieur, met zo min mogelijk fysieke knoppen en een schakelaar achter het stuur om de rijstand te selecteren. Het geeft de bestuurder een opgeruimd gevoel met veel bewegingsvrijheid. Toch kiest Renault met de Mégane E-Tech juist voor een traditionelere vormgeving. Achter het stuur is een groot instrumentarium gemonteerd voor belangrijke rijinformatie. Die vormt samen met het 12 inch centrale touchscreen een fraai optisch geheel. Bovendien valt er iets meer detail te bespeuren in de afwerking van het interieur, al heeft dat misschien te maken met de gekozen uitvoering.

Meerdere accu- en motorvarianten

Renault biedt keuze uit twee elektromotoren met 130 tot 218 pk en voorwielaandrijving. De Mégane E-Tech heeft daarmee net iets meer vermogen dan de ID.3, al zijn er bij laatstgenoemde wel meer vermogensvarianten. Hetzelfde geldt voor de accupakketten. Die meten bij de elektrische Mégane 40 kWh (300 km actieradius) tot 60 kWh (470 km actieradius). Bij de ID.3 staat er een 45 kWh (349 km), 58 kWh (426 km) en 77 kWh (553 km) versie op de prijslijst. De Renault kan met maximaal 3-fase 22 kW opladen, de Volkswagen gaat tot 11 kW.

Lease de Renault Mégane E-Tech Electric vanaf begin 2022 bij ActivLease

De Renault Mégane E-Tech Electric is vanaf begin 2022 te bestellen. Er zijn nog geen prijzen bekend maar we verwachten dat hij wat dat betreft ietsje hoger op de ladder zal staan dan de Volkswagen ID.3. Het belooft hoe dan ook een zéér interessant alternatief te worden voor leaserijders. Bij ActivLease kunt u direct een scherpe leaseofferte aanvragen zodra de orderboeken opengaan dus houd onze nieuwspagina in de gaten! Liever dit jaar nog een elektrische auto rijden? Onze Volkswagen ID.3 voorraadmodellen zijn snel leverbaar met 12% bijtelling.

Bron: Caradisiac.com

Over de auteur
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNaast elkaar: de nieuwe Renault Megane E-Tech E...