ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Nederlandse zonne-energie auto Lightyear One onthuld

28-06-2019

Nederlandse zonne-energie auto Lightyear One onthuld

Studenten van het Solar Team Eindhoven begonnen een paar jaar geleden aan een nieuwe project: wat als ze hun uitvoerige kennis over zonne-energie zouden gebruiken om een commerciële auto te lanceren? Deze week mochten we het eindresultaat aanschouwen: de Lightyear One! De eerste commerciële auto die op zonne-energie loopt. De auto verschijnt vanaf 2021 en je kan nu een van de eerste 500 exemplaren bestellen.

Hoge actieradius

Bij ActivLease zijn we erg onder de indruk van deze Nederlandse uitvinding. De Lightyear One combineert werkelijk veel geavanceerde technologie en kennis in een fraaie carrosserie met ook nog eens een hoge actieradius. CEO Lex Hoefsloot was aanwezig bij de onthulling en vertelde dat de actieradius zelfs in de meest ongunstige gevallen (-10 graden Celsius) nog rond de 400 kilometer zal zijn. Dat kan oplopen naar 800 tot zelfs 900 kilometer met genoeg zon. Het gemiddelde is 725 volgens de officiële meting.

Lightyear One zelf opladen

De Lightyear One heeft een korte wielbasis om het gewicht laag te houden. Tegelijkertijd is de carrosserie opmerkelijk lang voor de wielbasis, wat komt omdat het Solar Team zoveel mogelijk oppervlakte voor de zonnepanelen wilde hebben. 5 vierkante meter aan donkere panelen siert de auto en die zullen constant bezig zijn om zonnekracht om te zetten in elektriciteit. De Lightyear One kan daarnaast opgeladen worden met een 230v-stekker. Volgens Hoefsloot is het daardoor de perfecte roadtrip auto!

Lightyear One

Leasen in 2021

De Lightyear One verschijnt in 2021 en de Nederlanders plannen eerst een lading van 500 modellen. Die kan je nu bestellen en uiteraard kunnen de vriendelijke medewerkers van ActivLease u daar verder bij helpen. De adviesprijs begint bij 119.000 euro. Het Lightyear-team wil met het startkapitaal lager geprijsde modellen gaan ontwikkelen en de Lightyear One ook als deelauto gaan aanbieden. Wilt u maximaal profiteren van een nieuwe elektrische leaseauto? Sluit dan dit jaar nog uw lease af bij ActivLease en profiteert van de lage 4% bijtelling!

Bron: Cursor

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNederlandse zonne-energie auto Lightyear One on...