ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Nieuw onderzoek: bijna alle EV bestuurders willen elektrisch blijven rijden

03-03-2021

Nieuw onderzoek: bijna alle EV bestuurders willen elektrisch blijven rijden

Als u eenmaal instapt bij een elektrische auto, dan wilt u niet meer terug. Dat blijkt nu ook uit een berijdersonderzoek van het RVO. Maar liefst 93% van de deelnemers gaf aan ook in de toekomst elektrisch te willen blijven rijden. Met het steeds verder toenemen van het aantal elektrische auto’s in Nederland is dit natuurlijk goed nieuws. Bij ActivLease hebben we al jaren ervaring met elektrisch leasen. Bent u al klaar om de overstap te maken? Wij helpen u graag op weg.

Uitstekende rijeigenschappen worden het meest gewaardeerd

Van alle eigenschappen van elektrische auto’s wordt het rijgedrag het meest gewaardeerd door de bestuurders. EV’s zijn zeer stil en beschikken over directe en constante acceleratie, dankzij het ontbreken van een conventionele motor en versnellingsbak. Daarnaast liggen ze met het accupakket in de bodem stabiel op de weg. Ook de gebruikskosten worden gewaardeerd. Elektrisch laden is voordeliger dan brandstof tanken en omdat een EV minder slijtagegevoelige en bewegende onderdelen heeft zijn ze minder gevoelig voor onderhoud.

Ook de laadmogelijkheden en het laden zelf scoort positief

Opvallend is dat de punten die veel brandstofrijders weerhouden van elektrisch rijden, door EV rijders later als ‘meevaller’ worden bestempeld. Zo blijken de actieradius en het aantal laadpalen de grootste punten van twijfel te zijn. In werkelijkheid zijn EV bestuurders juist erg tevreden over de beschikbaarheid van laadpunten, zelfs als zij niet beschikken over een thuislaadpunt. Het aantal publieke laadpalen en snellaadpunten zal in de komende jaren ook nog fors groeien. Bovendien is laden erg gebruiksvriendelijk. Bekijk in de video hieronder hoe eenvoudig snelladen is.

Elektrisch rijden begint bij ActivLease

De populairste modellen onder de respondenten zijn de Tesla Model 3, Nissan Leaf en de Kia e-Niro. De meeste berijders gebruiken de EV als hun primaire auto. 21% van de EV rijders is daarbij overgestapt vanaf een plug-in hybride. Overweegt u de overstap te maken naar een elektrische auto? Bij ActivLease heeft u altijd keuze uit de nieuwste modellen. Bovendien helpen wij u op weg met alle aspecten van elektrisch leasen! U kunt bij ons bijvoorbeeld al een leaseofferte aanvragen voor de nog te verschijnen Skoda Enyaq en Ford Mustang Mach-E. Neem contact op met onze lease adviseurs of vraag direct een vrijblijvende leaseofferte aan.  

 

Bron: RVO.nl.
Of lees hier zelf het onderzoek.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNieuw onderzoek: bijna alle EV bestuurders will...