ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Nissan Qashqai laat zich stukje bij beet...

Nieuwe Nissan Qashqai laat zich stukje bij beetje zien

15-02-2021
Nieuwe Nissan Qashqai laat zich stukje bij beetje zien

De Qashqai is een erg succesvol model voor Nissan, maar hij gaat alweer wat jaartjes mee. Nissan maakt zich daarom op voor de onthulling van de derde generatie Qashqai, die nog dit jaar te leasen moet zijn. Sinds de introductie van deze SUV in 2007 is het model erg populair, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Nissan geeft stap voor stap stukjes van het exterieur en interieur vrij. Wij bekijken wat er nu al bekend is.

Detail afbeeldingen geven de eerste info weg

De nieuwe Qashqai zal al meteen beginnen bij een primeur: het is het eerste Europese model dat gebruikt maakt van het nieuwe CMFC-platform, ontwikkeld in samenwerking met Renault en Mitsubishi. Op afbeeldingen van het interieur is al te zien dat het infotainment scherm is verhuisd naar bovenop het dashboard en dat er optioneel nog te kiezen is voor een digitaal instrumentarium. Ook zijn er beelden van de stoelmassage functie en het Bose-audiosysteem. De versnellingspook heeft plaatsgemaakt voor een kleinere knop, zoals we die ook in veel EV’s tegenkomen. Alles bij elkaar kunnen we een behoorlijke upgrade verwachten en Nissan heeft daarom alvast een teaser online gezet.

Bijzondere e-Power aandrijving

Nissan zal voor de Qashqai verschillende aandrijvingen aanbieden. Zo komt er een mild-hybrid systeem beschikbaar in combinatie met een benzinemotor. Een volledig elektrische versie komt er niet, maar daarvoor lanceert Nissan later dit jaar met de compleet nieuwe Ariya. Bijzonder is de e-Power aandrijflijn. Hierbij wordt de Qashqai wel elektrisch aangedreven, maar is er ook een benzinemotor aan boord. Deze werkt echter alleen als generator voor een relatief klein accupakket. De Qashqai zal daarom rijden en reageren als een EV, terwijl de benzinemotor de accu van stroom voorzien en door een constant toerental zorgt voor een laag verbruik.

De nieuwe Qashqai is later dit jaar te leasen bij ActivLease

Ook wat betreft veiligheidssystemen is de Qashqai straks weer helemaal bij de tijd. Zo is er assistentie voor parkeren, dodehoek waarschuwingen en een automatische noodstop. Ook zijn er nieuwe systemen voor autonoom rijden, waardoor de auto zelfstandig bochten op hoge snelheid kan nemen, of kan stoppen bij rotondes. Binnenkort zal Nissan de nieuwe Qashqai volledig onthullen. Blijf ActivLease in de gaten houden voor het laatste nieuws en voor wanneer u de auto zelf kunt leasen.

Tags
Nissan
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Nissan Qashqai laat zich stukje bij beet...