ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogNissan Leaf vehicle to grid technologie gaat u...

Nissan Leaf vehicle to grid technologie gaat u geld besparen

21-12-2018
Nissan Leaf vehicle to grid technologie gaat u geld besparen

De Nissan Leaf is een uiterst populaire elektrische auto en de Nissan e-NV200 maakt furore als elektrische bedrijfswagen. Maar wist u dat deze innovatieve voertuigen meer zijn dan vervoer? De Japanners hebben grootse plannen voor de Leafs die wereldwijd rondrijden. Met vehicle to grid technologie gaan de elektrische Nissans in de toekomst uw huis van stroom voorzien en overtollige stroom opslaan voor het elektriciteitsnet. Zo gaat uw stilstaande auto u geld besparen!

Nissan heeft de vehicle to grid technologie reeds uitgelegd in de afbeelding die u hieronder kan zien.

Nissan Leaf vehicle to grid systeem

Thuis opladen

Elektrische auto’s zoals de Leaf en e-NV200 kunnen thuis opgeladen worden of via een openbaar laadstation. Bij stilstand zijn ze binnen een half uur voor het grootste deel opgeladen. Veel leaserijders laden hun auto ’s avonds op voor het huis en daar wil Nissan gebruik van maken. Het elektriciteitsnet heeft veel stroom nodig in de avonduren en de accupakketten van elektrische auto’s kunnen als reserve voor elektriciteit dienen.

Deel van het elektriciteitsnet

Dit systeem zal alleen in noodsituaties gebruikt worden maar alledaags kan uw Nissan Leaf of e-NV200 uw huis van stroom teruggeven. Andersom kunnen zonnepanelen op het dak direct stroom geven aan uw ladende Leaf. De elektrische auto gaat in de toekomst deel uitmaken van uw elektriciteitsnet en meehelpen om uw stroomrekening omlaag te krijgen. Als reservebron voor stroom hoeft u bijvoorbeeld minder elektriciteit te gebruiken in de piekuren.

Nissan Leaf uit voorraad leverbaar met vriendelijke bijtelling!

Nissan Leaf is een van de elektrische automarktleiders. De Nissan Leaf en e-NV200 zijn ook in Nederland bijzonder populair en beide leverbaar bij ActivLease. De Leaf wordt geleverd met autonome rijtechnologie en een geavanceerd batterijpakket dat een actieradius levert van maximaal 270 kilometer volgens de nieuwe WLTP meting. ActivLease heeft er nog een aantal op voorraad staan die u kan leasen met de vriendelijke bijtelling van vier procent. Vraag onze vriendelijke medewerkers naar een leaseofferte, dan helpen zij u verder met de overstap naar elektrisch rijden.

Bron: Nissan Nederland

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNissan Leaf vehicle to grid technologie gaat u...