ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogOok de Renault Twingo wordt volledig elektrisch

Ook de Renault Twingo wordt volledig elektrisch

25-02-2020

Ook de Renault Twingo wordt volledig elektrisch

Het aantal compacte auto’s met een elektrische variant blijft toenemen. Daar komt nu ook de volledig elektrische Renault Twingo Z.E. bij! De kleinste Renault, al tientallen jaren een erg populair model, krijgt als stekkerauto een accupakket van 22 kWh mee en moet eind dit jaar te leasen zijn. Nu diesels steeds meer uit steden worden geweerd zijn dit soort compacte modellen een uitkomst voor het stadsverkeer van de toekomst!

Opnieuw een bekend model een stekker

Renault vernieuwde pas geleden nog de elektrische ZOE en komt nu ook met een elektrische Twingo. Dit moet de ideale kleine en wendbare auto voor in de stad worden met de kleinste draaicirkel in zijn klasse. Wat betreft de ruimte binnenin is er goed nieuws! Ondanks het accupakket aan boord heeft de Twingo Z.E. evenveel ruimte voorin en achterin als de gewone variant met benzinemotor. Daarnaast heeft Renault de elektrische Twingo van een watergekoeld warmtemanagementsysteem voorzien. Dit is om de accu constant op de optimale temperatuur te houden voor de beste prestaties.

Actieradius die ideaal is voor in de stad

Het elektrische rijbereik van de Twingo Z.E. komt uit op 180 kilometer WLTP. Dat is bij een gecombineerd gebruik waarbij vooral in de stad wordt gereden maar ook in buitenwijken en op de snelweg. Met de eco-modus aan is de range te verlengen naar maximaal 215 kilometer. Bij volledig gebruik in de stad moet de elektrische Twingo zelfs 250 kilometer kunnen rijden op een acculading. Volgens Renault is de auto bij publieke laadpunten op te laden met een 22 kW (AC) lader, maar laadtijden maakt de fabrikant nog niet bekend.

Elektrisch, maar gewoon een Twingo

De Renault Twingo is al bijna 30 jaar een eigenzinnige compacte auto met een vrolijk uiterlijk. Door de jaren heen is de motor naar achteren verplaatst en heeft hij er 2 achterdeuren bijgekregen. De laatste versie is met zijn c-vormige led koplampen en touchscreen in het dashboard nog steeds bij de tijd. Ook in het interieur overheersen de ronde vormen en kunt u kiezen voor vrolijke accentkleuren.

Renault-Twingo-2-ActivLease Renault-Twingo-1-ActivLease Renault-Twingo-3-ActivLease Renault-Twingo-4-ActivLease Renault-Twingo-5-ActivLease

ActivLease is expert in elektrisch leasen

Dit jaar groeit het aanbod van compacte elektrische auto’s flink met de nieuwe Volkswagen e-up en zijn “neefjes” Skoda Citigo en Seat Mii. Ook kregen de Opel Corsa, Peugeot 208 en Mini Cooper een elektrische variant. Aan het eind van dit jaar zal de Renault Twingo Z.E. bij de dealer staan. De leaseprijzen zullen tegen die tijd ook bekend worden gemaakt. Heeft u interesse in zo’n handige compacte elektrische auto voor in de stad? U heeft bij ActivLease keuze uit vele beschikbare modellen tegen een aantrekkelijk leasetarief. Neem contact op met onze leaseadviseurs voor meer informatie.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogOok de Renault Twingo wordt volledig elektrisch