ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogOok vrachtwagenbranche gaat steeds meer elektri...

Ook vrachtwagenbranche gaat steeds meer elektrisch rijden

16-07-2021

Ook vrachtwagenbranche gaat steeds meer elektrisch rijden

Elektrisch rijden is niet alleen meer interessant voor personenvervoer en pakketvervoer, ook het zwaardere werk in de vrachtwagenbranche gebeurt steeds vaker CO2-neutraal. Dat blijkt uit de Lidl Zero in Almere Oosterworld, die zo duurzaam mogelijk wil ondernemen. Om die reden laat de supermarkt zich exclusief bevoorraden door een DAF CF Electric en gaan ze zelfs een snellader voor de truck installeren. Ook andere ondernemingen omarmen de elektrische truck van DAF of van andere merken zoals Volvo.

Innoveren in duurzaam transport

Elektrisch vervoer in winkel- en supermarktdistributie is de toekomst”, aldus Rober van Straalen, Algemeen Directeur bij van Straalen de Vries Transport B.V., een van de grote supermarktdistributeurs van Nederland. “Negentien Nederlandse steden hebben de ambitie om in 2025 emissievrije zones in te voeren en de verwachting is dat dit aantal zal toenemen. Wij investeren daarom al jaren in duurzaam transport, met name naar de binnenstad van Amsterdam.”

DAF CF Electric

De DAF CF Electric die de Lidl Zero gebruikt voor bevoorrading, is de derde generatie van het model en inmiddels een populair duurzaam alternatief geworden. De Lidl Zero probeert 100% klimaatneutraal te ondernemen en de elektrische truck helpt daaraan zeker mee. De DAF CF Electric heeft een actieradius van circa 200 kilometer en om het laden zo eenvoudig mogelijk te maken, krijgt de supermarkt een 300 kW snellader op het terrein.

DAF CF Electric

Bijladen tijdens het rijden

Er wordt ook op andere manieren stroom bespaard. Zo heeft de koeltrailer zijn eigen stroomvoorziening die kan bijladen. Na ongeveer 1,5 uur zit de lading op 40% en start het bijladen via de extra energie-as van de trailer. Die zorgt voor meer rolweerstand tijdens het rijden, wat de actieradius van de truck weer beïnvloed. Van Straalen: “Het zijn factoren waar chauffeur en planning rekening mee moeten houden. Het is een heel nieuwe manier van transport, waarmee we meer en meer vertrouwd zullen raken.”

Meer DAF CF Electric trucks op de weg

Het resultaat is een supermarkt én een distributienetwerk die helemaal klaar zijn voor de toekomst, waarin Nederlandse binnensteden en andere gebieden CO2-vrij vervoer aanmoedigen of zelfs verplichten. Inmiddels rijden er 15 DAF CF Electric trucks rond in Nederland en de fabrikant heeft zich al goed voorbereid op een veel groter aantal.

“Het is heel belangrijk dat met name de aftersales goed voor elkaar is”, vertelt DAF Fleet Sales Manager E-Trucks Rob Luijkx. “Elke DAF dealer die met E-trucks te maken krijgt, is volledig getraind in de techniek. Bovendien is de uptime van het voertuig gemaximaliseerd doordat spareparts direct geleverd kunnen worden, mocht dat ooit nodig zijn. Voor distributiewerk is dat essentieel.”

Zakelijk leasen bij ActivLease

Meer weten over het leasen van elektrische trucks? Onze vriendelijke medewerkers helpen u graag verder en kunnen vrijblijvend advies geven voor u en uw onderneming. Ook voor zakelijk personenvervoer of een elektrische bedrijfsauto bent u bij ActivLease aan het goede adres. Bekijk onze volledige elektrische autovoorraad online en profiteer van diverse fiscale voordelen wanneer u gaat leasen in 2021.

Bron: Truckland

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogOok vrachtwagenbranche gaat steeds meer elektri...