ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Opladen van elektrische auto goedkoper en effic...

Opladen van elektrische auto goedkoper en efficiënter door Qurrent pilot

10-11-2017

Opladen van elektrische auto goedkoper en efficiënter door Qurrent pilot

Energieleverancier Qurrent heeft een Slim Laden App ontwikkeld voor leaserijders van elektrische auto’s. De app is onderdeel van een pilot om elektrische auto’s goedkoper en efficiënter op te laden. De auto’s zullen vanzelf opladen als de energieprijzen het laagst zijn. De pilot is gepland voor een jaar. Zoekt u een laadstation voor thuisladen? ActivLease helpt u met de installatie. Als elektrische leaseintermediair kan u kiezen uit een grote voorraad elektrische auto’s om te leasen.

Slim Laden App

Prijzen van energie kunnen snel schommelen. Met de pilot wil Qurrent leaserijders van elektrische auto’s laten profiteren hiervan. Via de Slim Laden App kunnen gebruikers aangeven of ze snel willen laden of niet. Ook als de elektrische auto stilstaat monitort de app of de energieprijs laag is. Het opladen begint zodra de prijs op het juiste niveau is.

Qurrent verwacht honderden euro’s kostenbesparing voor leaserijder

Qurrent meet ook tijdens de testperiode hoe snel de kostenbesparing oploopt en wat het laadgedrag van de gebruikers is. Het bedrijf verwacht dat leaserijders op jaarbasis circa 150 euro kunnen besparen aan laadkosten. Als de technologie goed werkt kan het opnieuw een uiterst sterk argument zijn voor de elektrische omslag in autoland. ActivLease ontvangt meer aanvragen voor elektrische auto leaseoffertes en ziet ook de interesse in stekkerauto’s stijgen. Lagere rijkosten is een grote reden om voor elektrisch vervoer te kiezen in Nederland.

Elektrische auto laden

Kies voor de elektrische omslag. Kies voor ActivLease!

De pilot is een samenwerking tussen energieleverancier Qurrent, Alfen en softwarebedrijf IHomer. Alfen is verantwoordelijk voor de laadinfrastructuur en IHomer regelt de softwarematige sturing. Verscheidene elektrische auto’s zijn gekozen om deel te nemen aan de pilot. Bijvoorbeeld de Mitsubishi Outlander PHEV, Opel Ampera-e en de Tesla Model S. Deze elektrische leasetoppers zijn op voorraad bij ActivLease. U kan een leaseofferte aanvragen bij onze vriendelijke medewerkers en ook navragen over de plaatsing van een laadpaal op eigen terrein voor het opladen van uw elektrische leaseauto.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Relevante artikelen

Kia e-Niro vanafprijzen bekend, nu te bestellen bij ActivLease!

21-11-2018 | Het is eindelijk zover: de Kia e-Niro vanafprijzen zijn bekendgemaakt! De volledig...

Lees verder

Volkswagen investeert 44 miljard euro in elektrische en zelfrijdende auto's

20-11-2018 | De elektrische omslag kan voor Volkswagen niet snel genoeg gaan. Het concern wil g...

Lees verder

In de Kia e-Niro kunt u elektrisch autorijden zonder rempedaal

16-11-2018 | De Kia e-Niro is een volledig elektrische crossover die een grote actieradius comb...

Lees verder

Oplaadpunten voor elektrische auto's nu ook te vinden in Google Maps

15-11-2018 | De overstap naar elektrisch rijden kent voor leaserijders bijna geen drempel meer....

Lees verder