ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Overheid investeert 1,5 miljoen euro meer in laadpalen voor elektrische auto's

07-12-2016

Overheid investeert 1,5 miljoen euro meer in laadpalen voor elektrische auto's

Het Nederlandse laadpalennetwerk telt reeds 25.000 openbare laadpunten maar daar komen er de komende jaren nog meer bij. De Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, presenteerde vandaag zijn Energieagenda voor de nabije toekomst. Daarbij zit een extra investering van 1,5 miljoen euro, bedoeld om nog eens 3000 laadpalen te plaatsen in Nederland. De overheid wil vanaf 2050 Nederland klimaatneutraal hebben. Daarvoor krijgt de elektrische auto een sleutelrol.

Energieagenda

De Energieagenda is een reactie op het Klimaatakkoord van Parijs. Eerder dit jaar ondertekende Nederland dit akkoord wat betekende dat er meer geïnvesteerd moet worden in het duurzamer maken van Nederland. Een extra investering in het laadnetwerk voor elektrische auto’s hoort daarbij. De regering investeerde eerder al zwaar om 10.000 laadpalen te installeren in het land. De subsidiepot is echter eerder leeg dan verwacht. 1,5 miljoen euro extra moet wederom 3000 openbare laadpunten toevoegen op de kaart. Minister Kamp hoopt dat provincies en gemeenten meehelpen om een compleet laadpalennetwerk te bouwen. Voorts kan het elektrische vervoer dan na 2020 zelfstandig verder groeien.

Meer dan 100.000 elektrische auto’s in Nederland

Sinds vorige maand rijden er meer dan 100.000 elektrische auto’s in Nederland. Ook de komende jaren blijft de overheid subsidie verstrekken zodat meer mensen elektrisch rijden gaan overwegen. Een elektrische auto leasen levert 4% bijtelling op. Deze regeling blijft behouden voor de komende jaren. Minister Kamp verwacht dat er vanaf 2035 alleen nog elektrische auto’s worden verkocht in Nederland.

Elektrische auto opladen

Profiteer nu van elektrische rijden met 4% bijtelling

ActivLease gelooft ook in een elektrische toekomst voor de Nederlandse auto. U kan nu al een elektrische auto operationeel leasen met 4% bijtelling. Modellen zoals de Nissan Leaf, Hyundai IONIQ Electric, Mercedes B-Klasse Electric Drive of Renault Zoe zijn nu beschikbaar om te leasen. Bekijk onze hele voorraad hier. Er zijn ook hybrid auto’s die deels elektrische rijden. De Volkswagen Golf GTE Connected Series en Volkswagen Passat GTE Connected Series kan u alleen nog deze maand leasen en profiteren van 15% bijtelling voor de komende jaren. Ook met thuisladen kunnen wij verder helpen. Bekijk hier de thuislaadsystemen die wij aanbieden. De ActivLease medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag verder.

Bron: Nu.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogOverheid investeert 1,5 miljoen euro meer in la...