ActivLease
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogOverheid investeert 1,5 miljoen euro meer in la...

Overheid investeert 1,5 miljoen euro meer in laadpalen voor elektrische auto's

07-12-2016

Overheid investeert 1,5 miljoen euro meer in laadpalen voor elektrische auto's

Het Nederlandse laadpalennetwerk telt reeds 25.000 openbare laadpunten maar daar komen er de komende jaren nog meer bij. De Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, presenteerde vandaag zijn Energieagenda voor de nabije toekomst. Daarbij zit een extra investering van 1,5 miljoen euro, bedoeld om nog eens 3000 laadpalen te plaatsen in Nederland. De overheid wil vanaf 2050 Nederland klimaatneutraal hebben. Daarvoor krijgt de elektrische auto een sleutelrol.

Energieagenda

De Energieagenda is een reactie op het Klimaatakkoord van Parijs. Eerder dit jaar ondertekende Nederland dit akkoord wat betekende dat er meer geïnvesteerd moet worden in het duurzamer maken van Nederland. Een extra investering in het laadnetwerk voor elektrische auto’s hoort daarbij. De regering investeerde eerder al zwaar om 10.000 laadpalen te installeren in het land. De subsidiepot is echter eerder leeg dan verwacht. 1,5 miljoen euro extra moet wederom 3000 openbare laadpunten toevoegen op de kaart. Minister Kamp hoopt dat provincies en gemeenten meehelpen om een compleet laadpalennetwerk te bouwen. Voorts kan het elektrische vervoer dan na 2020 zelfstandig verder groeien.

Meer dan 100.000 elektrische auto’s in Nederland

Sinds vorige maand rijden er meer dan 100.000 elektrische auto’s in Nederland. Ook de komende jaren blijft de overheid subsidie verstrekken zodat meer mensen elektrisch rijden gaan overwegen. Een elektrische auto leasen levert 4% bijtelling op. Deze regeling blijft behouden voor de komende jaren. Minister Kamp verwacht dat er vanaf 2035 alleen nog elektrische auto’s worden verkocht in Nederland.

Elektrische auto opladen

Profiteer nu van elektrische rijden met 4% bijtelling

ActivLease gelooft ook in een elektrische toekomst voor de Nederlandse auto. U kan nu al een elektrische auto operationeel leasen met 4% bijtelling. Modellen zoals de Nissan Leaf, Hyundai IONIQ Electric, Mercedes B-Klasse Electric Drive of Renault Zoe zijn nu beschikbaar om te leasen. Bekijk onze hele voorraad hier. Er zijn ook hybrid auto’s die deels elektrische rijden. De Volkswagen Golf GTE Connected Series en Volkswagen Passat GTE Connected Series kan u alleen nog deze maand leasen en profiteren van 15% bijtelling voor de komende jaren. Ook met thuisladen kunnen wij verder helpen. Bekijk hier de thuislaadsystemen die wij aanbieden. De ActivLease medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag verder.

Bron: Nu.nl

Relevante artikelen

"Hyundai KONA Electric trekt leaserijders over de streep"

17-04-2019 | Hyundai geldt op dit moment als het best verkopende merk in Nederland wat betreft...

Lees verder

Volkswagen ID Roomzz is het Duitse antwoord op de Tesla Model X

16-04-2019 | De nieuwe generatie elektrische auto's van Volkswagen telt al vijf verschillende m...

Lees verder

Goedkopere Tesla Model 3 met lage 4 procent bijtelling nu te bestellen!

15-04-2019 | Veel leaserijders hebben gewacht op de goedkopere Tesla Model 3 en deze is vanaf n...

Lees verder

Peugeot e-208 bomvolle uitvoeringen en opties bekend

11-04-2019 | De Peugeot e-208 is één van de meest veelbelovende elektrische auto's die u in 201...

Lees verder
Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.2/10
Joost Klaver
Nikki Bousie
Maarten Oortman
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.