ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogPolestar 2: De eerste auto met een Android best...

Polestar 2: De eerste auto met een Android besturingssysteem

04-05-2020
Polestar 2: De eerste auto met een Android besturingssysteem

Het gebruik van apps in de auto komt steeds vaker voor. Dit is te danken aan de grote infotainment touchscreens die in veel nieuwe leaseauto’s te vinden zijn. Meestal communiceren deze systemen met uw smartphone om apps vanaf de telefoon te kunnen ‘lenen’. Ook is het mogelijk om met functies als Apple CarPlay een deel van de smartphone interface op het scherm in de auto te gebruiken. Polestar gaat nu een stap verder. De nieuwe Polestar 2 is voorzien van een infotainmentsysteem dat draait op het Android besturingssysteem van Google. En dat is een primeur voor een auto! De volledig elektrische Polestar 2 wordt vanaf deze zomer geleverd en is al te bestellen bij ActivLease.

De Polestar 2 heeft zijn eigen apps

Wat zijn dan de voordelen van een auto met zijn eigen Android besturingssysteem? Om te beginnen betekent het dat u in de auto geen verbinding meer hoeft te maken met uw smartphone om veel Google services en apps te kunnen gebruiken. Als de auto een internetverbinding heeft, kunt u apps installeren in de auto. Dat gebeurt via de Google Play Store, zoals u gewend bent van een Android smartphone. Zo kunt u straks bijvoorbeeld uw favoriete muziek streamingdienst in de auto installeren. Ook worden apps automatisch ge-update. Op deze manier verandert de Polestar in een zelfstandig ‘device’ wat niet afhankelijk is van uw smartphone.

Google Maps krijgt unieke functies voor elektrisch rijden

Natuurlijk kan Google Maps niet ontbreken op een Android systeem voor de auto. Google en Polestar hebben ervoor gezorgd dat het navigatiesysteem goed in de auto geïntegreerd is. Zo is het mogelijk om Maps ook op het digitale instrumentarium achter het stuur weer te geven. Hierdoor heeft u altijd de route in het zicht. Daarnaast is Google Maps voorbereid op elektrisch rijden. Het kan bijvoorbeeld het verwachtte accuniveau inschatten bij aankomst op de bestemming. En als er laadstations aan de route worden toegevoegd, rekent Maps ook de minimale laadtijd bij de totale reistijd. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Ook kunt u inloggen met uw Google account, zodat al uw favoriete bestemmingen meteen bij de Polestar bekend zijn.

Google biedt een persoonlijke assistent voor onderweg

In de Polestar 2 beschikt u over een virtuele bijrijder in de vorm van Google Assistant. Via spraak kunt u de auto allerlei commando’s geven en om informatie vragen. Dit kan gaan over het klimaatsysteem, de radio of Google Maps, maar ook over het weerbericht en het beheren van uw Google Agenda. Google Assistant vinden we ook terug in Android smartphones, wat het een universeel en gebruiksvriendelijk systeem maakt.

De Polestar 2 wordt vanaf deze zomer geleverd

De productie van de Polestar 2 is inmiddels begonnen en vanaf deze zomer gaat hij het naar verwachting de Tesla Model 3 moeilijk maken. De eerste journalisten die ermee de weg op mochten waren al erg enthousiast. Wilt u straks rijden in dit sportieve stukje Zweeds design? Vraag dan snel uw leaseofferte aan bij ActivLease!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogPolestar 2: De eerste auto met een Android best...