ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Prinsjesdag 2021 & autorijden: dit zijn de belangrijkste veranderingen

22-09-2021

Prinsjesdag 2021 & autorijden: dit zijn de belangrijkste veranderingen

Wat gaat er de komende jaren veranderen voor de automobilist? Op Prinsjesdag heeft het kabinet de definitieve belastingmaatregelen voor 2022 gepresenteerd. Zoals verwacht blijft de overheid elektrische auto’s stimuleren met een korting op de fiscale bijtelling, maar gaat de hoogte van de bijtellingskorting wel weer omlaag. Dat komt omdat de verkoop van EV’s beter gaat dan verwacht. In deze blog zetten we de belangrijkste veranderingen op een rijtje.

Bijtelling voor elektrische auto’s in 2022 naar 16%

De bijtelling voor elektrische auto’s wordt verhoogd. Nu geldt bijvoorbeeld voor de Tesla Model Y nog een bijtelling van 12% over de eerste 40.000 euro van de cataloguswaarde. Per 1 januari 2022 gaat een bijtellingstarief van 16% gelden. Daarnaast wordt de bijtellingscap, oftewel het maximale bedrag waarover de bijtellingskorting van toepassing is, verlaagd naar 35.000 euro en in 2023 naar 30.000 euro. Over de rest van de cataloguswaarde geldt dan de normale 22% bijtelling. Met de nieuwe belastingplannen wil de overheid de markt voor kleinere, goedkopere elektrische auto’s stimuleren.

Wilt u zakelijk elektrisch rijden maar liever niet de hogere bijtelling betalen? Dat kan alleen als u dit jaar nog instapt! Bekijk hier onze voorraad elektrische auto’s met levering 2021 of vraag ons naar de mogelijkheden.

Bijtelling elektrische auto 2022

Meer subsidie emissievrije auto’s en bedrijfsauto’s

Goed nieuws, want ook in 2022 blijft er een aankoopsubsidie voor emissievrije personenauto’s (SEPP). De subsidiepot wordt bovendien flink groter, zodat meer mensen er gebruik van moeten kunnen maken. Voor de aanschaf of private lease van een nieuwe elektrische personenauto geldt een subsidiebedrag van 3.350 euro. Dat was eerst 4.000 euro. Voor gebruikte auto’s geldt een subsidie van 2.000 euro. Daarnaast gaat er maar liefst 28 miljoen euro extra budget naar de subsidieregeling voor emissieloze bedrijfsauto’s (SEBA).

BPM gaat omhoog

De elektrische auto wordt steeds populairder terwijl auto’s met verbrandingsmotor steeds zuiniger worden. Ontzettend goed nieuws natuurlijk, maar dat betekent ook dat de overheid belastinginkomsten misloopt. Daardoor worden per 1 januari de bpm-tarieven voor nieuwe auto’s met verbrandingsmotor aangescherpt. Emissievrije auto’s zijn nog steeds tot 2025 vrijgesteld van bpm.

BPM tarieven 2022

Nog een paar maanden om te profiteren van de lage 12% bijtelling!

Heeft u al eens nagedacht over het zakelijk leasen van een elektrische auto? Met de nieuwe belastingplannen op komst is het aantrekkelijker dan ooit om snel de overstap te maken. Als u dit jaar nog instapt kunt u tot wel 5 jaar lang profiteren van de lage 12% bijtelling en duizenden euro’s bijtellingskosten besparen. ActivLease heeft nog meerdere populaire modellen snel leverbaar. U kunt ook kiezen uit ons volledige aanbod elektrische auto’s!

Bron: Rijksoverheid.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogPrinsjesdag 2021 & autorijden: dit zijn de bela...