ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogRenault Zoe e-Sport Concept haalt inspiratie ui...

Renault Zoe e-Sport Concept haalt inspiratie uit Formule E

09-03-2017
Renault Zoe e-Sport Concept haalt inspiratie uit Formule E

Renault heeft op de Autosalon van Genève een supersnelle raceversie van de elektrische Zoe gepresenteerd. De Zoe e-Sport Concept is een combinatie van een productieauto met Formule E-techniek. Hiermee wil Renault inspelen op de groeiende populariteit van de elektrische racesport. Met een totaal vermogen van meer dan 460 pk moet de Zoe e-Sport zonder veel problemen zijn concurrenten aankunnen.

340 kW elektrisch vermogen

Renault heeft twee elektromotoren in de Zoe e-Sport gestopt, die samen zorgen voor 340 kW vermogen en 640 Nm. Dat is een stuk meer dan Formule E-auto’s, die maximaal 270 kW mogen hebben. Beide motoren hebben nog een batterij van 20 kWh om het vermogen maximaal te kunnen benutten. De uit staal en carbon vervaardigde racer weegt in totaal maar liefst 1.400 kg, maar dat is aan de prestaties nauwelijks te merken. Een sprint naar 100 km/u trekt hij in slechts 3,2 seconden en de top van 210 km/u is al in minder dan tien seconden bereikt.

Formule E-design

De Zoe e-Sport is niet alleen bijzonder snel, maar ziet er ook veel vlotter uit dan de normale Zoe. De inspiratie uit het Formule E-team van Renault is duidelijk zichtbaar. Het ontwerp combineert het Blue Satin/Geel kleurenpallet van de e.dams raceauto met sportieve elementen zoals 20 inch diamond-cut wielen, een carbon achterspoiler, diffusers, een stalen rolkooi en Recaro kuipstoelen. Gebruiksgemak is ook aanwezig met ingebouwde portiersensoren en vier verschillende rijmodi voor meer vermogen of bereik.

Renault Zoe eSport Concept

De Renault Zoe bij ActivLease

Over een eventuele productieserie heeft Renault nog geen woord gerept. De Zoe e-Sport is nog een conceptmodel, dus de kans dat we de compacte racer daadwerkelijk in actie gaan zien is niet groot. Wilt u toch in een Renault Zoe rijden, dan kunt u deze leasen bij ActivLease. Dankzij de gunstige 4% bijtelling voor elektrische auto’s rijdt u extra voordelig in deze populaire stekkerauto. Bekijk ook onze Renault leasevoorraad voor de leaseprijzen en mogelijkheden of neem contact op met onze leaseprofessionals voor vrijblijvend advies.

Bron: Renault mediabericht

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogRenault Zoe e-Sport Concept haalt inspiratie ui...