ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Seat el-Born is een veelbelovende stekkerauto uit Spanje

06-03-2019

Seat el-Born is een veelbelovende stekkerauto uit Spanje

Seat brengt in 2020 zijn eerste volledig elektrische auto uit: de Seat el-Born. Het is de Spaanse tegenhanger van de Volkswagen ID Neo en belooft dus ook een betaalbare leaseauto te worden. Een mooie ontwikkeling, want zo wordt de drempel naar elektrisch rijden alsmaar lager! De Seat el-Born is officieel gepresenteerd op de Autosalon van Genève. ActivLease kijkt alvast naar wat u kunt verwachten.

MEB-platform

De Seat el-Born is officieel een studiemodel, maar lijkt al klaar om gebouwd te worden. Dat zal gebeuren in de Volkswagenfabriek in Zwickau, die speciaal is ingericht voor het maken van elektrische auto’s. Als basis krijgt hij het MEB-platform van Volkswagen, net als de Volkswagen ID Neo. Dat verklaart meteen waarom de twee modellen zoveel op elkaar lijken. De Seat lijkt echter een iets stoerder alternatief te worden, zo getuigen de 20 inch wielen, dubbele dakspoiler en de opvallende grille.

SEAT el-Born
Volkswagen ID Neo

420 km actieradius

Over de specificaties is Seat al bijzonder openhartig. De el-Born heeft 204 pk vermogen en gaat van 0 naar 100 in 7,5 seconden. Het accupakket telt 62 kWh en daarmee haalt de auto een WLTP-range van maximaal 420 kilometer. Met een 100 kW snellader moet de accu binnen 47 minuten weer 80% vol zijn. De El-Born komt ook met een warmtepomp, die bij extreem warm of koud weer de actieradius optimaliseert. Dat scheelt volgens Seat tot wel 60 kilometer in rijbereik.

Autonoom rijden

De Seat el-Born is vernoemd naar een populaire wijk in Barcelona, maar met een beetje fantasie zou het een afkorting van ‘electric born’ kunnen zijn. Geheel volgens de huidige standaard komt de vijfzitter met een digitaal cockpit, een 10 inch touchscreen en een verzameling autonome rijsystemen waarmee hij gedeeltelijk zelfstandig kan sturen, remmen en accelereren.

Seat el-Born

Alles over betaalbare elektrische auto's bij ActivLease

Over een jaartje kunnen we al achter het stuur stappen van de Seat el-Born. Prijzen zijn nog niet bekend, maar het MEB-platform is bij uitstek geschikt als basis voor betaalbare elektrische auto’s. Reden genoeg om de Seat el-Born te blijven volgen via onze nieuwspagina! Uiteraard zijn er veel meer elektrische primeurs op de beursvloer van Genève geweest. Lees in onze leaseblog over de hoogtepunten.

Bron: Seat Newsroom

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogSeat el-Born is een veelbelovende stekkerauto u...