ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogTweede elektrische Volvo SUV komt eraan, onthul...

Tweede elektrische Volvo SUV komt eraan, onthulling in maart

07-01-2021
Tweede elektrische Volvo SUV komt eraan, onthulling in maart

Met de XC40 Recharge P8 heeft Volvo vorig jaar zijn eerste volledig elektrische auto in de wereld losgelaten. Ook zo benieuwd wat het Zweedse merk nog meer in petto heeft? We hoeven niet lang te wachten. Volvo presenteert namelijk in maart al zijn tweede EV. Goed nieuws natuurlijk, want dat brengt weer meer keuze in het premium segment voor elektrische auto’s. Leveringen van de Volvo XC40 Recharge zijn al enige tijd begonnen en u kunt een leaseofferte aanvragen bij ActivLease.

Volvo XC40 Coupé?

Volvo koos voor de XC40 als eerste elektrische model maar volgens CEO Hakan Samuelsson is er ook behoefte aan een premium model dat iets kleiner is. Vandaar dat het merk de 40-serie gaat uitbreiden. In gesprek met Automotive News Europe geeft de Volvo baas al wat details over het nieuwe model. Dat wordt geen opvolger van de V40 maar een meer sportieve, coupé-achtige versie van de huidige XC40. Een iets kleiner model dat ook hoger op de wielen staat dan een gewone hatchback.

Zeker 400 km actieradius

De tweede elektrische Volvo gaat later dit jaar in productie en rolt in België van de lopende band. En we kunnen al een beetje raden wat voor techniek de auto meekrijgt. Volvo gebruikt namelijk hetzelfde CMA-platform als bij de XC40 Recharge P8 en Polestar 2. Dat biedt ruimte voor een batterij van 78 kWh en zeker 400 kilometer actieradius. Ideaal natuurlijk voor een kleine premium SUV.

Volvo XC40 Recharge P8

Meer elektrische Volvo’s op komst en u kan ze leasen bij ActivLease

Volvo wil zijn aanbod elektrische auto’s snel gaan uitbreiden. En dat is natuurlijk goed nieuws voor zakelijke rijders die graag Volvo of een ander premium automerk rijden. Naast een nieuw model in de 40-serie staat er een kleine crossover en een volledig elektrische versie van de Volvo XC90 op de agenda. Maar u hoeft natuurlijk niet meteen over te stappen naar volledig elektrisch. Alle Volvo leaseauto’s zijn beschikbaar als plug-in hybride en u kunt bij ActivLease terecht voor de scherpste leaseprijzen!

Bron: Automotive News Europe

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogTweede elektrische Volvo SUV komt eraan, onthul...