ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogVernieuwde Mercedes-Benz eSprinter krijgt 400 k...

Vernieuwde Mercedes-Benz eSprinter krijgt 400 kilometer actieradius

08-02-2023

Vernieuwde Mercedes-Benz eSprinter krijgt 400 kilometer actieradius

De elektrische bedrijfswagen is aan een flinke opmars bezig, want steeds meer populaire bedrijfsbussen krijgen een elektrische uitvoering. Mercedes-Benz komt nu met alweer de tweede generatie van de eSprinter. De Sprinter is de grootste bus van Mercedes-Benz en naast een grote laadruimte is er plaats voor een erg groot accupakket. Dankzij een capaciteit van 113 kWh moet de nieuwe Mercedes-Benz eSprinter maar liefst 400 kilometer actieradius kunnen halen. Eind 2023 is hij te leasen bij ActivLease.

Groot accupakket van 113 kWh

Meestal laten de grotere elektrische bestelauto's qua actieradius nogal wat te wensen over. De huidige eSprinter bijvoorbeeld komt op een volle accu 142 kilometer ver. De opvolger doet het met 400 kilometer volgens de WLTP dus een heel stuk beter! Dit is te danken aan een gigantisch accupakket van 113 kWh. Daarnaast zal de Mercedes-Benz eSprinter ook te leasen zijn met een 56 kWh of 81 kWh accupakket. Hoeveel actieradius die uitvoeringen bieden is nog niet bekend. Voor de aandrijving is er de keuze tussen een 136 pk of 204 pk sterke elektromotor.

Mercedes-Benz eSprinter 2023

MBUX systeem vanuit de Mercedes-Benz personenauto’s

Het laadvermogen van de gesloten bestelwagen in de verlengde variant bedraagt maar liefst 14 kubieke meter. Maar ook voorin heeft de nieuwe eSprinter veel te bieden, want voor het eerst komt het MBUX infotainmentsysteem van Mercedes naar een bedrijfswagen. Dit systeem maakt het mogelijk om routes te plannen met de efficiëntste laadstop onderweg. Snellladen kan met maximaal 115 kW, waardoor de accu in zo’n 40 minuten weer voor 80% vol is. Voor de kleinere accu’s geldt hiervoor zelfs een half uur!

Mercedes eSprinter leasen vanaf eind 2023 bij ActivLease

Van de nieuwe Mercedes-Benz eSprinter komen natuurlijk weer verschillende lengte- en hoogtematen beschikbaar. Naast de gesloten bestelversie staat er een chassis-cabine variant op de planning. De gesloten bestelversie zal vanaf eind 2023 geleverd worden. Daarna volgen andere versies met kleinere accu’s. U kunt de Mercedes eSprinter vanaf dan ook zakelijk leasen bij ActivLease. Zodra de Nederlandse prijzen bekend zijn leest u dat natuurlijk bij ons. Neem ook een kijkje bij ons overige aanbod aan elektrische bedrijfswagens!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVernieuwde Mercedes-Benz eSprinter krijgt 400 k...