ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Vernieuwde Tesla Model X heeft sterkere motoren en lichter batterijpakket

12-11-2021

Vernieuwde Tesla Model X heeft sterkere motoren en lichter batterijpakket

Tesla kondigde begin dit jaar wat facelifts aan voor haar modellen en de Model X leveringen zijn inmiddels begonnen. We wisten al dat het interieur op de schop is genomen, met een futuristisch nieuw stuurwiel en een horizontaal scherm, maar de technische details bleven spaarzaam tot nu toe. Het Amerikaanse milieuagentschap EPA controleert alle nieuwe automodellen op brandstofverbruik en andere details; hun onderzoek naar de nieuwe Model X brengt wat interessante nieuwtjes aan het licht. De vernieuwde Tesla Model X kunt u nu bestellen bij ActivLease. Een elektrische auto leasen in 2021 levert u de lage 12% bijtelling op plus nog meer fiscale voordelen.

Lager gewicht, hogere energiedichtheid

Allereerst een kleine bijsluiter: de EPA onderzoeksresultaten zijn niet altijd 100% accuraat maar geven wel een goede indicatie van wat er bij een modelupdate veranderd is. Zo ook voor de Tesla Model X, waarvan we weten dat het een verbeterd batterijpakket heeft gekregen. Hoe Tesla dat heeft gedaan is nu bekend want de energiedichtheid is flink verhoogd, van 165 Wh/kg naar 186.21 Wh/kg.

Tegelijkertijd is de energiecapaciteit iets verlaagd van 103 kWh naar 100 kWh. Slecht nieuws zou u denken maar de hogere energiedichtheid compenseert dit én het accupakket is 40 kilo lichter. Voeg daaraan toe dat de Tesla Model X in totaal ruim 90 kilo is afgevallen en dan kunnen we wel spreken van een dikke upgrade! Het voltage is tevens verhoogd van 360 naar 410 Volt.

Tesla Model X

Totaal nieuwe motoren in de Tesla Model X

Veel veranderingen zijn ook te vinden in de motoren. Tesla heeft die compleet vervangen en het vermogen verhoogd naar 243 kW voorin en 248 kW achterin. EPA ontdekte bovendien dat de Tesla Model X Long Range meegeniet van de verbeterde motoren, naast de luxere Plaid uitvoering. Die heeft alsnog wel meer vermogen, al zijn alle Tesla’s razendsnel vergeleken met hun concurrenten.

Nieuwe Tesla Model X leasen bij ActivLease

De verbeterde Tesla Model X Long Range kan op een volle accu 580 kilometer rijden. U kunt de nieuwe Model X nu bestellen bij ActivLease. Tevens kunt u nu meteen de Tesla Model S, Tesla Model 3 of de huidige Model X leasen uit voorraad. Vraag onze vriendelijke medewerkers naar een vrijblijvende leaseofferte. Elektrisch leasen in 2021 levert u de lage 12% bijtelling op en u komt in aanmerking voor nog meer fiscale voordelen.

Bron: Electrek

Lease acties voor de Tesla Model X bij ActivLease

90kWh Long Range AWD - 580 KM ACTIERADIUS!
Tesla Model X
Beste prijs
90kWh Long Range AWD - 580 KM ACTIERADIUS!
Netto bijtelling:
€ 556,-
Actieradius:
580 km
Leaseprijs:
€ 1.289,-
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVernieuwde Tesla Model X heeft sterkere motoren...