ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVideo: Elektrische Maserati GranTurismo Folgore...

Video: Elektrische Maserati GranTurismo Folgore goed te zien

02-09-2022

Video: Elektrische Maserati GranTurismo Folgore goed te zien

Steeds meer traditionele sportwagen merken komen met volledig elektrische modellen. Ook het Italiaanse Maserati. Het merk maakt zich klaar om hun eerste elektrische auto te onthullen: de GranTurismo Folgore. Tot nu toe was dit model enkel te zien op een aantal detail foto’s of volledig gecamoufleerd. In een nieuwe video is de volledige auto echter goed te zien op rijdende beelden. Wordt dit het Italiaanse alternatief voor de Porsche Taycan?

Accupakket in de middentunnel

Maserati heeft een video gepubliceerd waarin de auto voor het eerst volledig te zien is terwijl hij door zonnig Californië rijdt. Hierbij wordt er allerlei info over het Maserati’s eerste EV verteld. Zo is het accupakket in de middentunnel verwerkt in plaats van in de bodem, zodat de auto zo laag mogelijk bij de grond kan blijven. Vanuit stilstand accelereren naar 100 kilometer per uur gaat in slechts 2,6 seconden. En het accelereren stopt pas bij 320 kilometer per uur! Het enige wat zorgvuldig buiten beeld word gehouden, is het dashboard. Dit bewaart Maserati waarschijnlijk voor de officiële onthulling.

EV met traditionele looks

De GranTurismo moet volgens Maserati de perfecte combinatie zijn tussen een auto voor op het circuit en voor op de weg. Volgens Maserati biedt de auto luxe en comfort, met de looks en eigenschappen van een sportauto. De GranTurismo Folgore is niet direct herkenbaar als volledig elektrisch model. In de voorkant vinden een traditionele grille en luchtinlaten, net zoals bij de variant met V6 motor het geval is. Het grote verschil is natuurlijk het kenmerkende geluid. Maserati geeft aan dat het team wat verantwoordelijk was voor het uitlaatgeluid, ook het geluid heeft ‘ontworpen’ voor de elektrische Folgore.

Performance EV leasen bij ActivLease

Specificaties als vermogen en actieradius zijn nog niet bekend, maar we weten al wel dat het opladen via een 800V laadsysteem gaat. Hiermee is het mogelijk om 100 kilometer actieradius bij te laden in slechts 5 minuten! Naar verwachting wordt de GranTurismo Folgore binnenkort officieel onthuld. Wilt u nu al een elektrische sportwagen leasen? Bekijk dan eens onze aanbiedingen voor de Porsche Taycan of de Audi e-tron GT. U kunt geheel vrijblijvend een lease aanbieding aanvragen of contact opnemen met onze lease adviseurs!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVideo: Elektrische Maserati GranTurismo Folgore...