ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Volkswagen haalt expert in zelfrijdende auto's weg bij Apple

14-01-2019

Volkswagen haalt expert in zelfrijdende auto's weg bij Apple

Volkswagen wil marktleider worden in elektrische en zelfrijdende auto’s en heeft daarvoor de beste mensen aan boord nodig. Daarvoor kijkt het concern desnoods in andermans keuken, zoals die van techgigant Apple. Met Alexander Hitzinger nemen de Duitsers een ervaren engineer over van Apple om te helpen bij het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s en andere technologie.

Ontwikkeling van zelfrijdende auto’s

Bij Volkswagen wordt Hitzinger verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Ook gaat hij werken aan mobiele diensten zoals zelfrijdend openbaar vervoer. Grote kans dat hij mag verder schetsen aan de Sedric Concept, een vooruitblik op een volledig elektrische en autonome shuttlebus die Volkswagen in 2021 wil uitbrengen. Het conceptmodel is voorzien van Niveau 5 autonomie en heeft dus geen stuur, pedalen of input van de bestuurder nodig. Hitzinger is trouwens niet de eerste de beste. Hij werkte eerder aan een project voor elektrische auto’s van Apple en sleutelde aan raceauto’s voor Porsche.

Volkswagen Sedric Concept

44 miljard euro

Met deze kennisimpuls wil Volkswagen weer een grote stap zetten richting volledig autonoom rijden. Aan het budget zal het niet liggen, want eerder maakte VW bekend voor de komende vijf jaar maar liefst 44 miljard euro te willen spenderen aan de ontwikkeling van elektrische auto’s en autonome rijtechnologie. Dat is nodig als men over pak en beet twee jaar een zelfrijdend product zoals de Sedric op de markt wil kunnen brengen.

Alles over Volkswagen elektrisch en zelfrijdend bij ActivLease

De technologie voor zelfstandig rijdende auto’s komt dus steeds dichterbij. De nieuwe generatie elektrische auto’s van Volkswagen die u kunt leasen krijgt al de mogelijkheid om tijdelijk het stuur van u over te nemen, net zoals een Tesla Model S en Model X. ActivLease is expert in elektrisch leasen en houdt u graag op de hoogte van alle ins en outs omtrent elektrisch en autonoom rijden.

Bron: Reuters

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen haalt expert in zelfrijdende auto's...