ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Volkswagen I.D. R Pikes Peak breekt elektrisch record Goodwood

21-07-2018

Volkswagen I.D. R Pikes Peak breekt elektrisch record Goodwood

Volkswagen werkt aan een grote nieuwe lijn elektrische auto’s en wil daarin net zo prominent worden als de markten met traditionele motoren. De Volkswagen I.D. lijn start vanaf 2020 een nieuwe elektrische offensief en tot die tijd worden we al lekker gemaakt met het verbroken record van de Volkswagen I.D. R Pikes Peak. Dit elektrische beest brak 24 juni het elektrorecord op Goodwood. De Duitsers testten nieuwe technologie met deze snelheidspoging maar de huidige technologie hoort reeds tot de beste op de markt. ActivLease heeft de Volkswagen e-Golf in de Lease Top 5 elektrische modellen staan en u kan hem in 2018 leasen met de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Elektrisch snelheidsrecord

Het baanrecord van Duitse ex-coureur Nick Heidfeld blijft staan voor Goodwood maar het record voor een elektrisch voertuig is aan diggelen. Dat record stond sinds 2013 op naam van Engelsman Jonny Cocker die in een Lola-Drayson B12 69/EV de Goodwood Hillclimb voltooide in 47,34 secondes. Volkswagen coureur Romain Dumas deed er 43,86 secondes over met de I.D. R Pikes Peak. Dat is indrukwekkend!

De I.D. R Pikes Peak wordt aangedreven door twee elektromotoren die gezamenlijk een vermogen van 680 pk leveren en een koppel van 640 Newtonmeter. Het elektrische racemonster weegt een kleine 1100 kilogram waardoor hij uit stilstand 100 kilometer per uur kan bereiken in louter 2,25 secondes.

Er is een filmpje van de recordpoging. Zo snel is de Volkswagen I.D. R Pikes Peak:

Volkswagen I.D. modellen vanaf 2020

Volkswagen schuift niet onder stoelen of banken dat deze record winnende elektrische auto een promotie is voor de nieuwe I.D. Family die het bedrijf op dit moment klaarmaakt voor productie. Vanaf 2020 gaan de Duitsers de nieuwe elektrische lijn leveren aan de wereld. Er zijn reeds plannen bevestigd voor een compacte hatchback in het Golf segment en daarna zullen een elektrische SUV en MPV volgen.

Nu elektrisch leasen? Vraag een Volkswagen e-Golf leaseofferte aan!

Het zijn spannende tijden voor Volkswagen en ActivLease applaudisseert de verregaande initiatieven om het automerk klaar te maken voor de elektrische omslag. Volkswagen is reeds een belangrijke speler in de elektrische markt met de populaire Volkswagen e-Golf. U kan deze elektrische auto uit voorraad leasen bij ActivLease en zo profiteren van de vriendelijke bijtelling van vier procent. Onze vriendelijke medewerkers maken een leaseofferte en helpen u bij iedere stap van de elektrische omslag. Voor meer elektrische leasesuccessen, zie ook de Nissan Leaf, BMW i3 en de Hyundai KONA Electric.

Bron: Autovisie

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen I.D. R Pikes Peak breekt elektrisch...