ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVolvo riep eerste elektrische auto terug door T...

Volvo riep eerste elektrische auto terug door Tesla Model 3

14-12-2019
Volvo riep eerste elektrische auto terug door Tesla Model 3

Ook Volvo innoveert op hoog tempo om de markt van elektrische auto’s bij te benen. Het introduceert zelfs een apart merk voor elektrische modellen, Polestar. Maar de Volvo XC40 was nog niet goed genoeg en werd halverwege zijn ontwikkeling teruggeroepen. De oorzaak? Hij moest beter worden om tegen de nieuwe Tesla Model 3 op te boksen! De Tesla Model 3 is inmiddels een daverend succes en was zelfs de bestverkochte auto van Nederland in 2019! Bestel hem nu snel nog bij ActivLease en profiteer van diverse voordelen.

Grotere accu

Het nieuws komt van Volvo Chief Technology Officer Henrik Green tijdens een interview met Autmotive News Europe. Het accupakket was het grote zorgenkindje van de eerste elektrische Volvo. "We hebben de capaciteit van het accupakket vergroot. We dachten dat we een goede balans tussen kosten enerzijds en capaciteit anderzijds hadden, maar toen we zagen waar Tesla mee kwam, zeiden we: 'misschien hebben ze een punt'."

Tesla Model 3

Actieradius gelijk aan de Tesla Model 3

Dus upgrade Volvo het standaard accupakket van de XC40 van 60 kWh naar 78 kWh. Daarmee wordt de theoretische actieradius van de Volvo XC40 circa 400 kilometer, ruwweg gelijk aan de 409 km die het Tesla Model 3 basismodel bereikt op een lading. Qua prijsniveau weet Volvo de XC40 in dezelfde klasse als de Model 3 Long Range te krijgen.

Tesla Model 3 leasen bij ActivLease

Ondertussen ontwikkelt Volvo tevens de Polestar 2, dat een stevige concurrent moet worden voor Tesla in het premium segment. De Volvo XC40 en Tesla Model 3 kan u nu leasen bij ActivLease! De Polestar 2 wordt zomer 2020 verwacht en kunt u nu al bestellen bij onze vriendelijke medewerkers.

Bron: NU.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolvo riep eerste elektrische auto terug door T...